• „Scena fest“ 2023. koštao građane 154 hiljade evra, flašica vode 150 dinara

  Prošle godine u okviru Scena festa posetiocima nije bilo dozvoljeno da unose vodu na koncerte za uzvret flašicu 0,5 vode su građani plaćali 150 dinara. I ceo festival su finansirali građani sa 154 hiljade evra. Cena ovogodišnjeg Scena festa nije predočena javnosti.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Scena fest“ 2023. koštao građane 154 hiljade evra, flašica vode 150 dinara
  Foto: Opština Inđija

  Opštinska manifestacija “Scena fest” ove godine biće održana od 3. do 8. jula na prostoru otvorenog rukometnog igrališta u Inđiji, na kome se trenutno nalazi luna park.

  Za sada nije poznato ko će i po kojoj ceni organizovati ovogodišnji “Scena fest” na kom će nastupati Jelena Karleuša, Dragana Mirković i Ruski pravoslavni hor iz Australije. Prošle godine građani Inđije su ovaj festival platili 154 hiljade evra a da lokalna vlast nije imala objašnjenje na šta je novac potrošen obzirom da su organizaciju festivala predali drugom “angažovanom” organizatoru.

  Osim toga, za vreme festivala prošle godine,  posetiocima na ulazu nije bilo dozvoljeno da unose svoje piće uključujući i vodu, postavljeni šankovi prodavali su flašicu vode po ceni od 150 dinara bez izdavanja fiskalnih računa za izdatu robu.

  Foto: IN Medija

  Novinarima IN Medija bilo je potrebno za prvi račun čekanje od 30 minuta. Na fiskalnm računu druge večeri Scena festa stajao je broj računa 33 što znači da je za dve večeri prodat 33 artikla.

  Izdati račun na Scena festu ne sadrži oznaku poreske stope i vrednost evidentiranog prometa dobra,pecifikaciju poreskih stopa, iznos poreza po poreskim stopama, ukupan iznos poreza i vrednost prometa po poreskim stopama. Što znači da za vodu od 150 dinara koju kupite na Scena festu nije plaćen porez državi Srbiji. Što je kršenje “ člana 12 stav 8 Zakona o fiskalnim kasama („Službeni glasnik RS“, broj 135/2004).”

  Prema broju izdatih računa na Scena festu 2023. godine u dva dana prodato je ukupno 33 artikla na 3 šanka od čega je dve flašice vode kupila IN Medija.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija