• Sećate li se inđijskog Džez festivala?

  U radu Kulturnog centra od oktobra 2016. godine, kada je za v.d. direktoricu prvi put imenovana Ružica Jovanović, usledio je izostanak podrške značajnim manifestacijama kao što su, između ostalog, i Džez festival. Te 2016. godine, tada novoimenovana v.d. direktorica KC-a, nakon ukidanja Džez festivala je donela odluku da se Inđija priključi manifestaciji “Dani Srpske”. Džez […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sećate li se inđijskog Džez festivala?

  U radu Kulturnog centra od oktobra 2016. godine, kada je za v.d. direktoricu prvi put imenovana Ružica Jovanović, usledio je izostanak podrške značajnim manifestacijama kao što su, između ostalog, i Džez festival.

  Te 2016. godine, tada novoimenovana v.d. direktorica KC-a, nakon ukidanja Džez festivala je donela odluku da se Inđija priključi manifestaciji “Dani Srpske”.

  Najava festivala

  Džez festival u Inđiji održan je prvi put 2007. godine, u cilju popularizacije i promocije džez scene Srbije.

  Prvi Džez festival u Inđiji, u organizaciji Kulturnog centra Inđija i Beogradskog Džez festivala, počeo je  ritmovima fenomenalnog bubnjara Marka Đorđevića i njegove grupe Sveti iz Njujorka.

  Sledeće veče nastupili su legendarni pijanista iz Velsa Džef Ils, koji je svojim solo nastupom priredio svojevrstan uvod pred koncert glavnih zvezda večeri – Dejv Stejpelton Kvinteta. Petločana grupa iz Kardifa pružila je publici u Inđiji odličan koncert u ritmu klasičnog džeza.

  Poslednje veče prvog Džez festivala publika je imala priliku da čuje Five Corners Quintet iz Finske, koji je u ritmu dance jazza na najbolji način zatvorio festival.

  Tokom svojih izdanja, Džeu festival u Inđiji je pored najznačajnijh džez muzičara Srbije predstavio i mnoge inostrane.

  Poslednji, deveti po redu, Džez festival u Inđiji je održan u novembru 2015. godine.

  Naslovna: Dragan Nikolić (arhiva)

  M.B. (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Muzika

  Novogodišnji bazar u Beški

  I ovog vikenda u Beški, u parku Danice Jovanović moći ćete da uživate u dobroj muzici i ukusnoj […]