Sednica Skupštine Vojvodine u četvrtak, raspušta se parlament

Pokrajinski izbori takođe 17. decembra

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Sednica Skupštine Vojvodine u četvrtak, raspušta se parlament
Momo Čolaković,foto: Pres biro Pokrajinska vlade

Sednica Skupštine Vojvodine na kojoj će pokrajinski parlament biti raspušten radi raspisivanja prevremenih pokrajinskih izbora, biće održana u četvrtak, 16. novembra, najavljeno je danas iz te skupštine.

Kako je ranije najavljeno, prevremeni pokrajinski izbori biće održani 17. decembra, zajedno sa prevremenim republičkim izborima i izborima u delu lokalnih samouprava u Srbiji.

Novoimenovani predsednik Skupštine Vojvodine Momo Čolaković zakazao je sednicu sa jednom tačkom dnevnog reda: Predlog odluke o prevremenom prestanku mandata Skupštine Vojvodine, navodi se u pozivu za sednicu.

Skupština Vojvodine ima 120 poslanika, a predlog odluke su potpisala 93 poslanika vladajuće koalicije iz poslaničkih grupa “Aleksandar Vučić – za našu decu”, “Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija” i Savez vojvođanskih Mađara.

Momo Čolaković, poslanik vladajuće koalicije “Aleksandar Vučić – za našu decu”, za predsednika vojvođanskog parlamenta izabran je na sednici u ponedeljak, 6. novembra, nakon smrti dotadašnjeg predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora (1956-2023), koji je preminuo 30. oktobra.

Pastor je bio predsednik skupštine u tri mandata, od 2012. godine, i lider Saveza vojvođanskih Mađara od 2007. godine.

Ta stranka je od 2016. godine u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom u Skupštini Vojvodine.

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Vojvodina

Uručeni sertifikati „Najbolje iz Vojvodine“

Tri vinarije, manifestacija „Tur d Fruška“ i „Ravno Selo“ Film festival u organizaciji Lazara Ristivskog nalaze se među dobitnicima priznanja „Najbolje iz Vojvodine“.

Energetska sanacija javnih zgrada po Vojvodini

Na sedam javnih objekata na teritoriji AP Vojvodine, ukupne površine 11.500 kvadratnih metara, počeli su radovi na energetskoj sanaciji, za koje je obezbeđen novac iz pokrajinskog budžeta.