• Sednica Skupštine Vojvodine u četvrtak, raspušta se parlament

  Pokrajinski izbori takođe 17. decembra

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sednica Skupštine Vojvodine u četvrtak, raspušta se parlament
  Momo Čolaković,foto: Pres biro Pokrajinska vlade

  Sednica Skupštine Vojvodine na kojoj će pokrajinski parlament biti raspušten radi raspisivanja prevremenih pokrajinskih izbora, biće održana u četvrtak, 16. novembra, najavljeno je danas iz te skupštine.

  Kako je ranije najavljeno, prevremeni pokrajinski izbori biće održani 17. decembra, zajedno sa prevremenim republičkim izborima i izborima u delu lokalnih samouprava u Srbiji.

  Novoimenovani predsednik Skupštine Vojvodine Momo Čolaković zakazao je sednicu sa jednom tačkom dnevnog reda: Predlog odluke o prevremenom prestanku mandata Skupštine Vojvodine, navodi se u pozivu za sednicu.

  Skupština Vojvodine ima 120 poslanika, a predlog odluke su potpisala 93 poslanika vladajuće koalicije iz poslaničkih grupa “Aleksandar Vučić – za našu decu”, “Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija” i Savez vojvođanskih Mađara.

  Momo Čolaković, poslanik vladajuće koalicije “Aleksandar Vučić – za našu decu”, za predsednika vojvođanskog parlamenta izabran je na sednici u ponedeljak, 6. novembra, nakon smrti dotadašnjeg predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora (1956-2023), koji je preminuo 30. oktobra.

  Pastor je bio predsednik skupštine u tri mandata, od 2012. godine, i lider Saveza vojvođanskih Mađara od 2007. godine.

  Ta stranka je od 2016. godine u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom u Skupštini Vojvodine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina