• Šekler: Nema razloga za paniku zbog Omikrona

  Virusolog Milanko Šekler izjavio je za RTS  da nema razloga za paniku zbog pojave novog soja korona virusa pod nazivom omikron. Šekler je, pozivajući se na lekara iz Južnoafričke Republike, gde se taj soj korone pojavio, rekao za RTS da inficirani omikronom imaju veoma blage simptome i da nije bilo smrtnih slučajeva. On je rekao […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Šekler: Nema razloga za paniku zbog Omikrona

  Virusolog Milanko Šekler izjavio je za RTS  da nema razloga za paniku zbog pojave novog soja korona virusa pod nazivom omikron.

  Šekler je, pozivajući se na lekara iz Južnoafričke Republike, gde se taj soj korone pojavio, rekao za RTS da inficirani omikronom imaju veoma blage simptome i da nije bilo smrtnih slučajeva.

  On je rekao i da sve informacije u vezi sa omikronom treba sačekati iz Južnoafričke Republike, te naglasio da su njihovi lekari veoma stručno i profesionalno reagovali kada su utvrdili da se pojavio novi soj.

  Ponovo je naglasio značaj imunizacije protiv kovida i podsetio da su države sa više od 80 odsto vakcinisanih građana u mnogo boljem položaju od ostalih.

  Pozdravio je odluku domaćih vlasti da se krene sa trećom dozom pre mnogih evropskih država.

  Šekler je dodao je da je Srbiji potrebno da ima 83 odsto vakcinisanih građana

  Izvor:RTS

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija