• Šekspir festival od 30. juna do 6. jula

  Ovogodišnji „Šekspir festival“ 9. po redu biće održan od 30. juna do 6. jula u Vili Stanković u Čortanovcima, prijave za učešće na ovoj internacionalnoj pozorišnoj manifestaciji savremenih dela Šekspira, su u toku. Pokrovitelji Šekspir festivala su Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno infor­misanje, opština Inđija, Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Novi Sad, Uniqa osiguranje, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Šekspir festival od 30. juna do 6. jula
  Foto: IN Medija

  Ovogodišnji „Šekspir festival“ 9. po redu biće održan od 30. juna do 6. jula u Vili Stanković u Čortanovcima, prijave za učešće na ovoj internacionalnoj pozorišnoj manifestaciji savremenih dela Šekspira, su u toku.

  Pokrovitelji Šekspir festivala su Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno infor­misanje, opština Inđija, Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Novi Sad, Uniqa osiguranje, MTS Telekom Srbija.

  Svoju podršku, između ostalih, dali su i Srpsko narodno pozorište i Akademija umetnosti u Novom Sadu i Evropski pokret u Srbiji.

  Foto: predstava „Perikle“ 2015. godina Čortanovci

  Šekspir festival je krajem prošle godine dobio priznanje Pokrajinske vlade „Najbolje iz Vojvodine“ kao jedna od najznačajnijih pokrajinskih manifestacija sa aspekta međunarodne promocije Vojvodine i Srbije.

  Pravo na nošenje prestižnog znaka „Najbolje iz Vojvodine“ dobilo je 18 korisnika kao potvrdu kvaliteta u kategorijama proizvoda, programa, manifestacija i usluga.

  „Najbolje iz Vojvodine“ su i Festival EXIT, TAMBURICA FEST, NS OKTOBERFEST, FRUŠKOGORSKI MARATON , VINARIJA ZVONKO BOGDAN i drugi.

  Foto: Šekspir festival 20215. godina / arhiva Inmedija

  Ovo nije prvo priznanje koje je ovaj festival dobio, naime 2014. godine, prema listi Agencije Beta proglašen za jedan od deset najznačajnijih događaja u kulturi Srbije , dok je Evropska mreža festivala 2020. godine zvanično je uvrstila ovu manifestaciju na listu najznačajnijih na Starom kontinentu.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Revizija u Biblioteci od sutra do 16. avgusta

  U Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“, srede 10. jula do petka 16. avgusta biće sprovedena revizija knjižnog fonda. Biblioteka neće raditi sa korisnicima u Inđiji od 10. jula do 16. […]