Šekspir festival od 30. juna do 6. jula

Ovogodišnji „Šekspir festival“ 9. po redu biće održan od 30. juna do 6. jula u Vili Stanković u Čortanovcima, prijave za učešće na ovoj internacionalnoj pozorišnoj manifestaciji savremenih dela Šekspira, su u toku. Pokrovitelji Šekspir festivala su Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno infor­misanje, opština Inđija, Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Novi Sad, Uniqa osiguranje, […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Šekspir festival od 30. juna do 6. jula

Ovogodišnji „Šekspir festival“ 9. po redu biće održan od 30. juna do 6. jula u Vili Stanković u Čortanovcima, prijave za učešće na ovoj internacionalnoj pozorišnoj manifestaciji savremenih dela Šekspira, su u toku.

Pokrovitelji Šekspir festivala su Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno infor­misanje, opština Inđija, Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Novi Sad, Uniqa osiguranje, MTS Telekom Srbija.

Svoju podršku, između ostalih, dali su i Srpsko narodno pozorište i Akademija umetnosti u Novom Sadu i Evropski pokret u Srbiji.

Foto: predstava „Perikle“ 2015. godina Čortanovci

Šekspir festival je krajem prošle godine dobio priznanje Pokrajinske vlade „Najbolje iz Vojvodine“ kao jedna od najznačajnijih pokrajinskih manifestacija sa aspekta međunarodne promocije Vojvodine i Srbije.

Pravo na nošenje prestižnog znaka „Najbolje iz Vojvodine“ dobilo je 18 korisnika kao potvrdu kvaliteta u kategorijama proizvoda, programa, manifestacija i usluga.

„Najbolje iz Vojvodine“ su i Festival EXIT, TAMBURICA FEST, NS OKTOBERFEST, FRUŠKOGORSKI MARATON , VINARIJA ZVONKO BOGDAN i drugi.

Foto: Šekspir festival 20215. godina / arhiva Inmedija

Ovo nije prvo priznanje koje je ovaj festival dobio, naime 2014. godine, prema listi Agencije Beta proglašen za jedan od deset najznačajnijih događaja u kulturi Srbije , dok je Evropska mreža festivala 2020. godine zvanično je uvrstila ovu manifestaciju na listu najznačajnijih na Starom kontinentu.

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Kultura

Film “Pokidan” u Kulturnom centru Inđija

Na bioskopskom reperoaru Kultrunog centra Inđija u petak 8, subotu 9. i nedelju 10. decembra je film “Pokidan”. Film je nastao je po motivima života Aleksandra Vuksanovića – Ace Lukasa.