• Sin Jorgovanke Tabaković upisan, pa izbrisan kao zastupnik Razvojnog fonda Vojvodine

  Nikola Tabaković, sin guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, izbrisan je sa mesta zastupnika Razvojnog fonda Vojvodine nakon samo tri nedelje od postavljenja. Nova ekonomija piše da je Tabaković imenovan za zastupnika 4. oktobra, a izbrisan 26. oktobra, upisano je u evidenciji Agencije za privredne registre (APR). Nova ekonomija je tri dana nakon imenovanja objavila […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sin Jorgovanke Tabaković upisan, pa izbrisan kao zastupnik Razvojnog fonda Vojvodine

  Nikola Tabaković, sin guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, izbrisan je sa mesta zastupnika Razvojnog fonda Vojvodine nakon samo tri nedelje od postavljenja.

  Nova ekonomija piše da je Tabaković imenovan za zastupnika 4. oktobra, a izbrisan 26. oktobra, upisano je u evidenciji Agencije za privredne registre (APR).

  Nova ekonomija je tri dana nakon imenovanja objavila da je sin guvernerke postao jedina osoba koja (pored direktora) ima pravo da samostalno zastupa Razvojni fond Vojvodine. Na pitanja ovog portala o njegovim ovlašćenjima tada nisu odgovorili iz Razvojnog fonda Vojvodine, NBS-a, a odluku nije želeo da komentariše ni Nikola Tabaković.

  Novoj ekonomiji ni ovaj put nisu odgovorili iz Razvojnog fonda Vojvodine na pitanja zbog čega Tabaković više nije zakonski zastupnik, da li je i dalje zaposlen u fondu i na kojoj poziciji se nalazi.

  Delatnost Razvojnog fonda je odobravanje kredita, trgovina hartijama od vrednosti, sticanje akcija i udela na osnovu pravnih poslova, uključujući i konverziju potraživanja, navodi se na sajtu ove institucije.

   Razvojni fond nema status agencije ili posebnog pokrajinskog tela, već je u pitanju društvo sa ograničenom odgovornošću. Nešto više od petine vlasništva nad Razvojnim fondom Vojvodine ima država, dok preostalih 78 odsto udela poseduje Autonomna Pokrajina Vojvodine.

   Razvojni fond obavlja poslove koji se odnose na odobravanje kredita, trgovinu hartijama od vrednosti, sticanje akcija i udela na osnovu pravnih poslova (uključujući i konverziju potraživanja), i druge poslove u skladu sa zakonom.

   Razvojni fond je osnovan u februaru 2013. godine. Direktor Razvojnog fonda Vojvodine je Goran Savić.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]