• Sindikalci pisali Vučiću: Pola miliona nerešenih zahteva u katastru

  To navode tri sindikata RGZ-a u otvorenom pismu koje su poslali predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, prenosi Nova ekonomija. Jedinstvena organizacija sindikata Nezavisnost, Sindikat zaposlenih RGZ i ASNS u otvorenom pismu navode da su izostale reakcije nadležnih institucija o načinu rukovođenja Republičkim geodetskim zavodom i „sve jasnijim urušavanjem“ te institucije. – Broj drugostepenih žalbi je nepoznat, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sindikalci pisali Vučiću: Pola miliona nerešenih zahteva u katastru
  Foto: Pixabay

  To navode tri sindikata RGZ-a u otvorenom pismu koje su poslali predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, prenosi Nova ekonomija.

  Jedinstvena organizacija sindikata Nezavisnost, Sindikat zaposlenih RGZ i ASNS u otvorenom pismu navode da su izostale reakcije nadležnih institucija o načinu rukovođenja Republičkim geodetskim zavodom i „sve jasnijim urušavanjem“ te institucije.

  Broj drugostepenih žalbi je nepoznat, a način njihovog rešavanja je tema za ozbiljnu istragu nadležnih organa. –  dodaje se u saopštenju.

   U pismu se navodi da se na brojne argumente i dokaze niko ne oglašava, a oni koji su nadležni se ne mešaju u svoj posao.

   – Sindikatima su nedavno dostavljene informacije o nepokretnostima koje su u vlasništvu direktora Borka Draškovića i ljudima koji su sa njim povezani. Uvidom u Registar imovine koji vodi Agencija za borbu protiv korupcije utvrdili smo da ima neprijavljenih nepokretnosti i u skladu sa time podneli prijave Agenciji i Višem javnom tužilaštvu. Umesto da dobijemo informacije o pokrenutom postupku, u Registru se preko noći pojavljuju neke nepokretnosti na koje smo ukazali. – , piše u saopštenju tri sindikata RGZ.

   U periodu od 2014. godine do danas prosečna plata katastarskog referenta je sa nivoa prosečne zarade u Srbiji, kako piše u saopštenju, stigla do nivoa minimalne zarade.

  Istovremeno je primetno da je direktor RGZ-a uvećao svoje imovno stanje i broj nepokretnosti. Samo za stan u Beogradu i apartman na Kopaoniku koji vrede oko 300.000 evra, potrebno je da radi 18 godina i prima platu direktora RGZ-a. –  navodi se u saopštenju.

   Katastar nepokretnosti bio je blokiran 14. juna ove godine i blokada je trajala do 11. jula. Sindikati pdosećaju da su tražili da Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal izađe sa izveštajem o tom događaju.

   – I pored činjenice da je MUP još 4. avgusta ove godine dostavio svoj izveštaj Tužilaštvu, u javnosti nema zvanične informacije za blokirani katastar. Istovremeno, protiv predstavnika sindikata RGZ-a se podnose besmislene i lažne prijave o njihovom navodnom učešću u hakerskom napadu na RGZ. –  navodi se u pismu.

  Predsednici sindikata su suspendovani i udaljeni sa posla upravo zbog toga što su se obraćali predsedniku Srbije i predsednici tehničke Vlade i tražili da se utvrdi i objavi istina i utvrdi odgovornost, piše u otvorenom pismu.

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/sindikati-katastra-pitaju-brnabic-o-brojnim-spornim-stvarima-u-rgz-osecate-li-odgovornost/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija