• Sindikalci u četvrtak organizuju javnu sednicu ispred Skupštine Srbije – traže da se povećaju zarade

  Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) najavio je javnu sednicu za četvrtak, 26. oktobar, ispred Skupštine Srbije, na kojoj će zatražiti da se hitno podignu sve zarade. Kako su najavili tražiće da se povećaju sve zarade, uključujući i minimalne do nivoa koji bi omogućio dostojanstven život, saopštio je taj sindikat. SSSS, kako je navedeno, traži i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sindikalci u četvrtak organizuju javnu sednicu ispred Skupštine Srbije – traže da se povećaju zarade

  Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) najavio je javnu sednicu za četvrtak, 26. oktobar, ispred Skupštine Srbije, na kojoj će zatražiti da se hitno podignu sve zarade.

  Kako su najavili tražiće da se povećaju sve zarade, uključujući i minimalne do nivoa koji bi omogućio dostojanstven život, saopštio je taj sindikat.

  SSSS, kako je navedeno, traži i da počne socijalni dijalog i da se sindikat uključi u postupak donošenja Zakona o radu u svim fazama, počev od formulisanja nacrta.

  Dodaje se da SSSS traži i potpisivanje kolektivnih ugovora na nivou delatnosti.

   Ističe se da je na redovnoj sednici Veća SSSS održanoj 17. oktobra jednoglasno odlučeno da je neophodno održati javni skup kako bi se skrenula pažnja vlasti i javnosti na niske zarade i sve restriktivnije zakone koji umanjuju prava onih koji rade.

  Javna sednica će, kako je navedeno, biti održana u proširenom sastavu, kojoj će, osim članova Veća SSSS, prisustvovati i članovi republičkih odbora samostalnih sindikata Srbije.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]