• Sindikat radnika pošte Sloga: Radimo na ivici gladi i izdržljivosti

  Sindikat radnika pošte „Sloga“ upozorava da u Poštama Srbije ogromna većina radnika suprotno istupanjima čelnika o boljitku sve više radi na ivici gladi. Kako kaže „Sloga“, oni rade u nehumanim uslovima i nisu im obezbeđena sredstva za rad (papir, toner, adekvatna uniforma, prevozno sredstvo). -Ne stidimo se da kažemo da je naš najveći problem glad, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sindikat radnika pošte Sloga: Radimo na ivici gladi i izdržljivosti

  Sindikat radnika pošte „Sloga“ upozorava da u Poštama Srbije ogromna većina radnika suprotno istupanjima čelnika o boljitku sve više radi na ivici gladi.

  Kako kaže „Sloga“, oni rade u nehumanim uslovima i nisu im obezbeđena sredstva za rad (papir, toner, adekvatna uniforma, prevozno sredstvo).

  -Ne stidimo se da kažemo da je naš najveći problem glad, plata koja se kreće oko 50.000 dinara, što je ispod republičkog proseka i nedovoljno za normalan život sa aktuelnim troškovima i svakodnevnom inflacijom. Ako Pošta Srbije tvrdi da su za prvo tromesečje tekuće godine prihodi veći za 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine, pitamo se gde su pare? Imamo razloga u sumnju ‘tih većih prihoda’ jer beskamatna pozajmica za zaposlene u Poštama Srbije koju isplaćuje Banka poštanska štedionica prvi put od kada postoji kasni više od mesec dana- kažu u ovom sindikatu.

  Sindikat napominje da se radnici sve više fizički iscrpljuju, „jer se usled nedostatka radne snage primoravaju da raznose poštu i rejon i po“ , odnosno pola teritorije više od zaduženja. 

  Kuririma post ekspresa je norma sa nekada 50 na 100 isporuka dnevno, a pričaju da je 20.000 ljudi konkurisalo za rad u Poštidodaju u Slozi.

  U sopštenju se ističe da se radnici premeštaju po ekspoziturama na takozvano izaslanje jer nema ko da radi, dok žene na šalteru rade svaki dan sat vremena duže, vikendom i smenski. 

  -Na poštare koji nose seoske rejone, takozvana šira dostavna područja, vrši se pritisak da duže mopede i bicikle upitnog kvaliteta sa obavezom da iste održavaju o svom trošku – navodi se u saopštenju ovog sindikata.

  Povezane vesti:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indjiji-nedostaju-postari/

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  MUP: Apel roditeljima

  MUP apeluje na roditelјe da ne omogućavaju deci mlađoj od 14 godina da upravlјaju lakim električnim […]