• Sindikati RGZ: Komisija odbacila tri četvrtine prijava za zaposlenje

  Od 1.182 kandidata koji su konkurisali za popunjavanje 321 službeničko radno mesto u RGZ  tri četvrtine, odnosno 830 prijava komisija je odbacila kao nepotpune, naveli su sindikati u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ). Sindikat „Nezavisnost“, Sindikat zaposlenih RGZ i ASNS uputili su pismo ministru građevine Tomislavu Momiroviću, u kom tvrde da im resorno ministarstvo nije dostavilo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sindikati RGZ: Komisija odbacila tri četvrtine prijava za zaposlenje

  Od 1.182 kandidata koji su konkurisali za popunjavanje 321 službeničko radno mesto u RGZ  tri četvrtine, odnosno 830 prijava komisija je odbacila kao nepotpune, naveli su sindikati u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ).

  Sindikat „Nezavisnost“, Sindikat zaposlenih RGZ i ASNS uputili su pismo ministru građevine Tomislavu Momiroviću, u kom tvrde da im resorno ministarstvo nije dostavilo nijedan podatak o tome koliko je kandidata primljeno, niti „koliki je procenat podnetih žalbi, koje su listom odbijene“.

  – To nam govori o još ozbiljnijem problemu u radu Službe za upravljanjem kadrovima. Ta služba bi trebalo da bude brana za bilo kakav vid zloupotrebe i nezakonitosti. U kontekstu svega što se poslednjih godina događa u RGZ-u čini se da je Služba za upravljanje kadrovima samo još jedna od instrumenata u rukama direktora RGZ-a. – navodi se u pismu.

  Pored „kontradiktornosti koje prate konkurse u RGZ-u“, sindikati navode da nema odgovora ni na pitanja o brojnim premeštajima, nezakonitim postupcima ocenjivanja i vrednovanja radne uspešnosti državnih službenika, disciplinskim postupcima protiv sindikalnih predstavnika, zabrane govora i javnog oglašavanja sindikalnim predstavnicima u RGZ-u.

  Podatak da i pored prijema velikog broja službenika RGZ ostvaruje negativne rezultate ukazuje da je pitanje kvaliteta i kompetentnosti veoma upitno. Organizacija rada katastara i ukidanje izvršilačkih radnih mesta u unutrašnjosti za račun zapošljavanja stručnjaka u centrali RGZ-a na Senjaku je poseban oblik nelogičnosti a čini se i bahatosti. – zaključuje se u saopštenju.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/katastar-nepokretnosti-zaposljava-novih-186-radnika/

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]