• „Sindrom“ Barbare sa Studija B danas napunio 3 godine

  Decembra 2018. godine u izveštavanju sa protesta „Stop krvavim košuljama“ reporterka Studija B Barbara Životić zbog svoje neprofesionalnosti izazvala je burnu reakciju javnosti. Njen izveštaj 8.decembra 2018. u kome je, izmeđuostalog, pomenula „daleko malo ljudi“, „incident u tuči kišobranima“ „linč, silovanje, nasilje“ i „licemerje organizatora“ izazvao je oštre i oprečene rekacije, kao i niz verbalnih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Sindrom“ Barbare sa Studija B danas napunio 3 godine

  Decembra 2018. godine u izveštavanju sa protesta „Stop krvavim košuljama“ reporterka Studija B Barbara Životić zbog svoje neprofesionalnosti izazvala je burnu reakciju javnosti. Njen izveštaj 8.decembra 2018. u kome je, izmeđuostalog, pomenula „daleko malo ljudi“, „incident u tuči kišobranima“ „linč, silovanje, nasilje“ i „licemerje organizatora“ izazvao je oštre i oprečene rekacije, kao i niz verbalnih obračuna u kojim su razmenjene najteže uvrede, na televiziji i na društvenim mrežama. Barbara je nakon svog izveštavanja postala i regionalno „poznata“ kao reporter koji je koristio retoriku i obmanjivanje javnosti u stilu devedesetih godina i tadašnjeg medijskog manipulisanja.

  Reporterka Studja B, Barbara Životić je u tadašnjem izveštavanju dala potpuno netačne informacije počevši od broja okupljenih protestanata i izmišljenih incidenata kao i tvrdnjama da je poruka protesta „državni udar“ , u daljem izveštaju reporterka je napomenula da su protesti organizovani u trenutku kad je situacija na Kosovu i Metohiji kritična.

  Nakon Barbarinog uključenja i izveštaja na društvenim mrežama se pokrenula lavina negativnih i zanimljivh komentara, analiza i poređenja sa režimom Slobodana Miloševića i tadašnjim izveštajima medija bliskih vlasti. Reporterka Studija B je ubrzo dobila i svoj „spot“ i muzičku numeru.

  Video : SevdahBABY

  Dan posle Barbarinog izveštavanja, 9. decembra 2018. godine oglasio se i predsednik Aleksandar Vučić, dobro poznatom izjavom „da Vas ima i 5 miliona, nijedan zahtev neću ispuniti“

  – Šetajte do mile volje, ja nijedan zahtev nikada neću da vam ispunim. Može i pet milona da vas se skupi. Možete samo da dobijete izbore, e kada dobijete izbore ispunjavajte ono što je narodu obećano, a ja pod pritiscima neću da radim, i po tome se razlikujem od svih drugih – rekao je Vučić tada.

  Tom prilikom osvrnuo se i na izveštavanje novinarke Studija B Barbare Životić o protestu i objavama na društvenim mrežama posle toga i rekao joj da se ne plaši i da nastavi da radi svoj posao onako kako misli da treba. Dok je opoziciji poručio da će ih uvek pobeđivati i nazvao ih „divljacima“ koji se ne bore za pristojnu državu.

  Foto: Emilija Gorjanović

  Tri godine posle, Srbija je ponovo u masovnim protestima ovog puta zbog spornog Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji, sa kojih režimski mediji izveštavaju upravo „modelom Barbare Životić“ dok predsednik Aleksandar Vučić nepogrešivo, ponovo optužuje opoziciju i organizatre protesta da je u pitanju politička a ne ekološka pozadina.

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je juče u okviru vanrdnog obraćanja izvestio javnost da je vratio Skupštini Srbije Zakon o eksproprijaciji jer su za njega problematični bili rokovi koji su ostavljeni vlasnicima imovine nad kojom se vrši eksproprijacija, naglasivši da, iako tako smatra dio javnosti, nije to uradio zbog pritiska demonstranata već da bi izašao u susret građanima.

  Istakao je i da taj i takav zakon nije prošao kroz javnu raspravu ali da to nije kršenje Ustava, te da je dobio „čudno“ objašnjenje zašto do javne rasprave o Zakonu nije došlo, razlog je kaže on, „pandemija korona virusa“.

  Pohvalio se da je ponosan što je lično rešio problem i da nije poklekao pritisku javnosti i masovnosti protesta nego je bio vođen interesom građana i njegovom ličnom željom da putevi budu slobodni.

  Osim lične želje predsednika za slobodnim auto putevima, prilikom ovih protesta se pokazalo da je želja za istinitim izveštavanjem uskraćena građanima Srbije. Režimski mediji sa nacionalnim frekfencijama proteste su okarakterisali kao slabo posećene, nasilne,organizovane i plaćene od strane zapada.

  Građanima Inđije pored instruisanih ili potpuno izostalih informacija o dešavanjima sa protesta, lažne informacije su plasirali i lokalni mediji koji su izveštavali od toga da „je protesta u Inđiji bilo ali toliko kratko da niko nije primetio“ kao i da je „blokada trajala dva puna sata, sa 10 učesnika i bez incidenata na lokaciji autlet Inđija“ cela istina je da se blokade i protesti nisu održali u Inđiji i da lokalne „Barbare Životić“ svakodnevno informišu građane Inđije.

  Naslovna: skrinšot Studio B

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Manifestacija Dan porodice košta 2,5 miliona dinara

  Manifestacija Dan porodice u Inđiji se obelažava u sredu 15. maja besplatnim projekcijama dečijih crtaća i 16. maja svečanom manifestacijom u organizaciji Udruženja penzionera opštine […]