• Škole izuzete od uštede energije

  Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pozdravilo je odluku Ministarstva rudarstva i energetike da škole i predškolske ustanove budu izuzete iz plana ušteda energije. -Smatramo da je ova odluka u interesu dece i učenika i nesmetanog odvijanja nastave u optimalnim i zakonom propisanim uslovima.- kaže se u saopštenju ministarstva. Nedavno je svim osnovnim i srednjim […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Škole izuzete od uštede energije

  Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pozdravilo je odluku Ministarstva rudarstva i energetike da škole i predškolske ustanove budu izuzete iz plana ušteda energije.

  -Smatramo da je ova odluka u interesu dece i učenika i nesmetanog odvijanja nastave u optimalnim i zakonom propisanim uslovima.- kaže se u saopštenju ministarstva.

  Nedavno je svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji stiglo obaveštenje da naprave plan uštede energije za 15 odsto. Zahtev je stigao od Ministarstva rudarstva i energetike, preko resornog Ministarstva prosvete. U dopisu se navode da su ustanove u obavezi da odrede lica koja će se starati o smanjenju potrošnje energije, da se pripremi plan mera štednje u visini od najmanje 15 odsto na mesečnom nivou, kao i da se svi zaposleni obaveste o merama i preporukama za štednju.

  Svim ustanovama dat je rok da do 15. septembra dostave Ministarstvu energetike plan uštede po mesecima. Preporuka za kasnije je da se jednom mesečno, do 15-og u mesecu Ministarstvu dostavi izveštaj o realiozaciji plana uštede, razlozima za odstupanje zadatih ušteda, kao i problemima u sprovođenju mera.

  -S obzirom na informaciju o izuzeću, interresorno ćemo se konsultovati o daljem informisanju ustanova iz nadležnosti Ministarstva.- zaključuje se u saopštenju.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]