• Školska godina počinje intoniranjem himne

  Nova školska godina će u svim školama u Srbiji početi intoniranjem ili izvođenjem državne himne „Bože pravde“, najavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić. Kako je rekao, to će se dogoditi prvi put u istoriji. – Prvi put u istoriji to činimo i važno je da kao građani poštujemo svoju zastavu, grb […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Školska godina počinje intoniranjem himne

  Nova školska godina će u svim školama u Srbiji početi intoniranjem ili izvođenjem državne himne „Bože pravde“, najavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

  Kako je rekao, to će se dogoditi prvi put u istoriji.

  – Prvi put u istoriji to činimo i važno je da kao građani poštujemo svoju zastavu, grb i himnu i time na najlepši mogući način čuvamo svoj identitet – rekao je minister Ružić u intervjuu za Novosti.

  Nastava u svim školama u Srbiji počinje normalno, 1. septembra, a resorno ministarstvo objavilo je plan funkcionisanja nastave.

  Model održavanja nastave koji podrazumeva tri zone – zelenu, žutu i crvenu, za čije sprovođenje je odgovoran stručni tim sastavljen od predstavnika „Batuta“ i Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja. Ministar je pojasnio da će njihov posao biti da odrede kada neka škola iz jedne zone prelazi u drugu,

  – Oni će sa sada imati novi zadatak, sagledavanje nekoliko kriterijuma, kao što su broj zaraženih, broj vakcinisanih, procenat pozitivno testiranih, kao i u kojoj meri se škola pridržava mera za sprečavanje rizika od virusa, što će opredeljivati koja lokalna samouprava će pripasti kojoj zoni –  objasnio je Ružić, dodajući da će škole petkom objavljivati informacije o eventualnoj promeni modela nastave.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija