• Skupština Vojvodine 7 godina rešava problem vodosnabevanja u Sremu

  Na poslednjoj sednici Skupštine AP Vojvodine, održane 22. novembra 2022. godine,  usvojen je predlog Odluke o izradi izmena i dopuna prostornog plana područja posebne namene sistema za vodosnabdevanje „Istočni Srem“ . Odluka se odnosi na opštine Inđija, Irig, Ruma, Stara Pazova, Pećinci i deo Sremske Mitrovice. Rešavanje problema vodosnabdevanja u Sremu počelo je pre sedam […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Skupština Vojvodine 7 godina rešava problem vodosnabevanja u Sremu

  Na poslednjoj sednici Skupštine AP Vojvodine, održane 22. novembra 2022. godine,  usvojen je predlog Odluke o izradi izmena i dopuna prostornog plana područja posebne namene sistema za vodosnabdevanje „Istočni Srem“ . Odluka se odnosi na opštine Inđija, Irig, Ruma, Stara Pazova, Pećinci i deo Sremske Mitrovice.

  Rešavanje problema vodosnabdevanja u Sremu počelo je pre sedam godina kada je 25. marta 2015. godine Odbor za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine razmatrao predlog pokrajinske skupštinske odluke o izradi Prostornog plana područja posebne namene sistema za vodosnabdevanje „Istočni Srem“.

  Javna prezentacija materijala u okviru ranog javnog uvida za izradu Prostornog plana područja posebne namene sistema za vodosnabdevanje “Istočni Srem“ održana je 3. jula 2015. godine u Rumi.

  Javnu prezentaciju su tada održali Branko Milovanović i Branislava Toprek ispred JP Zavoda za urbanizam Vojvodine, a skupu se obratio i Vladimir Zelenović, tadašnji podsekretar pokrajinskog sekretara za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

  Ukoliko se primeni ova Odluka, doneta na poslednjoj sednici pokrajinskog parlamenta, to bi moglo značiti i dugoročno rešenje problema regionalnog sistema vodosnabdevanja u sremskim opštinama.

  M.B. (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srem

  Srem: Vozili pod uticajem alkohola i narkotika

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici sankcionisali su šestoro vozača koji su upravljali vozilima pod uticajem alkohola i dvojicu vozača koji su vozili pod uticajem […]