• Skupštinski televizor od 360.000 dinara godinu i po emituje mrak

  Godinu i po dana i 360.000 dinara potrošeno je vremena i novca od kad ne radi kupljeni televizor za „potrebe skupštinskog zasedanja“ u inđijskom lokalnom parlamentu. Novcem građana lokalna samouprava je kupila televizor koji je za 550 dana služio odbornicima puna dva sata i to da gledaju u opštinski grb. Opština Inđija je kupila televizor […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Skupštinski televizor od 360.000 dinara godinu i po emituje mrak

  Godinu i po dana i 360.000 dinara potrošeno je vremena i novca od kad ne radi kupljeni televizor za „potrebe skupštinskog zasedanja“ u inđijskom lokalnom parlamentu. Novcem građana lokalna samouprava je kupila televizor koji je za 550 dana služio odbornicima puna dva sata i to da gledaju u opštinski grb.

  Opština Inđija je kupila televizor po ceni od 360.000 dinara za „potrebe opštine Inđija u cilju praćenja glasanja odbornika i elektronskih sednica“. Od postavke televizora u skupštinskoj sali u februaru 2022. godine do zadnjeg zasedanja lokalnog parlamenta 19,juna 2023. godine, televizor je bio uključen jednom. Odbornici su imali priliku da vide uključen televizor od 360 hiljada dinara 2. marta 2022. godine na sednici lokalnog parlamenta ali ne i njegove mogućnosti.

  Lokalna samouprava je objavila, nakon upita opozicionih odbornika krajem januara 2022. godine, da je cena televizora 360.000 dinara i da je kupljen za potrebe lokalne samouprave. Nakon što su ove informacije dospele u javnost predsednik opštine Vladimir Gak je medijima rekao da je informacija o ceni televizora tačna ali  da je kupljen za potrebe održavanje sednica Skupštine opštine Inđija. Gak je tada objasnio da se rad Skupštine i odbornika “digitalizuje i osavremenjuje” te je neophodno bilo nabaviti televizor koji bi zadovoljio potrebe rada odbornika i skupštinske službe.

  -Mi imamo digitalizovanu salu i stari televizor nije odgovarao potrebama sale. Novi televizor je kupljen za Skupštinsku salu, osnovno pitnje odbornika koji je pokrenuo priču o televizoru trebalo je biti koja je namena televizora. Da je tako pitao odgovorili bi mu da je to za lakše praćenje sednica u skupštinskoj Sali u kojoj i on sedi. –  rekao je 25. februara 2022. godine predsednik opštine Vladimir Gak.

  Foto: sednica Skupštine opštine Inđija 2. mart 2022. godina

  Gakova izjava o digitalizaciji iz 2022. godine je još jedna od kopiranih i već realizovanih projekata njrgovih prethodnika.Krajem februara 2010. godine je raspisana javna nabavka za lap-top računare za odbornike. Kako je tada najavljeno, primarni cilj za uvođenje ovakvog sistema rada Opštinskog veća i Skupštine opštine Inđija je ušteda i racionalizacija troškova,

  – Kupovina lap-top računara je jednokratna investicija Opštine, jer će ih odbornici zadužiti, a ne prisvojiti, te će nakon isteka mandata ustupiti svu opremu svojim naslednicima. – navela je te 2010. godine lokalna samouprava.

  Prema procenama tadašnjeg Opštinskog odeljenja za privredu i finansije, jedna sednica Skupštine, Opštinu je 2010. godine koštala oko 400.000 dinara, a taj trošak najvećim delom je podrazumevao štampanje materijala.

  Ukoliko odbornici materijal budu dobijali isključivo elektronskim putem ni jedna stranica neće biti štampana.– naveli su tada iz lokalne samouprave.

  Zakazivanje elektronskih sednica i distribucija poziva sa dnevnim redom, zapisnikom i materijalom koji se odnosi na dnevni red obavlja se preko jedinstvenog softvera.

  Od postavke televizora u Skupštinsku salu u februara prošle godine, televizor je bio uključen samo na sednici 2.marta 2022. godine kada se na njemu nije moglo videti glasanje odbornika nego samo grb Opštine Inđija.

  Naredne sednice lokalnog parlamenta uključujući i poslednju koja je održana 19. juna protekle su sa ugašenim televizorom.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Gašić zakazao prvu sednicu Opštinskog veća

  Predsednik Opštine Inđija, Marko Gašić zakazao je prvu sednicu Opštinskog veća na kojoj će novi većnici dobiti svoja zaduženja za naredne četiri godine. […]

  Inđija: Subvencije za samozapošljavanje

  U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja opštine Inđija za period od 2024. do 2026. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Inđija, raspisali su javne pozive za učešće […]