• Slobodan Tešić postao vlasnik državne vile na Dedinju

  Trgovac oružjem Slobodan Tešić, koji se godinama nalazi pod sankcijama SAD-a, kupio je od države vilu na Dedinju, koju je iznajmljivao od DIPOS-a. Iako je prodaja tog objekta bila javno oglašena u jednom dnevnom listu, Tešić je u startu bio u prednosti, jer je prethodno produžio ugovor o zakupu iste te vile do 2043. godine, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Slobodan Tešić postao vlasnik državne vile na Dedinju

  Trgovac oružjem Slobodan Tešić, koji se godinama nalazi pod sankcijama SAD-a, kupio je od države vilu na Dedinju, koju je iznajmljivao od DIPOS-a.

  Iako je prodaja tog objekta bila javno oglašena u jednom dnevnom listu, Tešić je u startu bio u prednosti, jer je prethodno produžio ugovor o zakupu iste te vile do 2043. godine, piše Nova.rs.

  Nije poznato koliko je platio taj objekat, ali se pretpostavlja da nije manje od 4,47 miliona evra, kolika je bila početna cena.

  Slobodan Tešić ovih dana ponovo se našao u centru pažnje javnosti, a nakon što je posredno doveden u vezu sa firmom „Valir“ čije je oružje bilo u ukrajinskom avionu koji se nedavno srušio u Grčkoj. Iako se Tešić nikad nije javno oglašavao, dobro je poznat srpskoj javnosti, budući da je kao vlasnik više kompanija za posredovanje u trgovini oružjem bio skoro deceniju pod sankcijama Ujedinjenih nacija, a sada je i na crnoj listi SAD-a.

   Kako piše Nova, njegova firma „Partizan tech“, iznajmila je od DIPOS-a poslovni prostor na Dedinju. Kako je bilo navedeno u izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije, u tom trenutku bilo je reč o objektu u Diplomatskoj koloniji, da bi se 2017. Tešićeva firma preselila u Maglajsku ulicu. Reč je zapravo o vili koju je taj trgovac oružja izmajmljivao takođe od DIPOS-a.

   Sedam godina kasnije Republička direkcija za imovinu prodala mu je upravo tu vilu u Maglajskoj. U katastru nepokretnosti navodi se da su Slobodan Tešić i njegova supruga Živana vlasnici tog objekta na Dedinju.

  Naslovna: Google maps

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija