• Sloga: Najava o kraćem bolovanju je potencijalno opasna, obeshrabrivanje bolesnih da se leče

  Udruženi sindikati Sloga osudili su najavu ministarke zdravlja Danice Grujičić da će lekar opšte medicine moći da otvori bolovanje najduže dve nedelje. Kako kaže Sloga, takva promena amortizuje katastrofalno stanje u zdravstvu, koje je na ivici kolapsa. – Nedostatak lekara, medicinskih sestara, tehničkog i medicinskog osoblja, kao i tehničkih kapaciteta, čini takvu odluku ne samo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sloga: Najava o kraćem bolovanju je potencijalno opasna, obeshrabrivanje bolesnih da se leče

  Udruženi sindikati Sloga osudili su najavu ministarke zdravlja Danice Grujičić da će lekar opšte medicine moći da otvori bolovanje najduže dve nedelje.

  Kako kaže Sloga, takva promena amortizuje katastrofalno stanje u zdravstvu, koje je na ivici kolapsa.

  Nedostatak lekara, medicinskih sestara, tehničkog i medicinskog osoblja, kao i tehničkih kapaciteta, čini takvu odluku ne samo nepromišljenom, već i potencijalno opasnom. – navodi Sloga.

  Sindikat ocenjuje da se, u vreme kada je hitno potrebno ulaganje u zdravstveni sistem i kada se traži strategija za dugoročno rešavanje problema, umesto toga donose zakoni u korist poslodavaca, a na štetu pacijenata i zaposlenih u zdravstvu.

  Takva izmena se čini kao pokušaj obeshrabrivanja bolesnih da se leče i idu na bolovanje, umesto da se pruži podrška i omogući adekvatna nega. – konstatuje Sloga.

  Sloga poziva Grujičić i nadležne da ponovo razmotre taj predlog i uzmu u obzir sve aspekte situacije, uključujući i mišljenja stručnjaka, sindikata i građana kao pacijenata, posebno struke.

  Takvom odlukom se smanjuju prava pacijenata i lekara, igraju se sa zdravljem celokupne nacije i nastavljaju uništavanje zdravstvenog sistema. – navodi Sloga.

  Izvor: 021.rs

  IN Medija

  Pročitajte još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/grujicic-doktori-ce-moci-da-daju-najvise-dve-nedelje-bolovanja-za-duze-ce-se-ici-pred-komisiju/?fbclid=IwAR3e8z7SLcfiN7To_Kn5gbFIK1nXMk78sgBX9oUH9rUWzI58_USNm1QCn0E

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija