Slučaj „betonska kanta za smeće“

„Betonska kanta skonjena je jer u nju neko stalno baca smeće i uvek je puna, ne postižemo da je praznimo“ odgovor je na pitanje „zašto je uklonjena kanta za smeće“ tvrde stanovnici kao i vlasnici lokala ugla ulica Novosadske i Zanatlijske u Inđiji. Naime, betonska kanta za smeće koja se nalazila u blizini pešačkog prelaza […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Slučaj „betonska kanta za smeće“

„Betonska kanta skonjena je jer u nju neko stalno baca smeće i uvek je puna, ne postižemo da je praznimo“ odgovor je na pitanje „zašto je uklonjena kanta za smeće“ tvrde stanovnici kao i vlasnici lokala ugla ulica Novosadske i Zanatlijske u Inđiji. Naime, betonska kanta za smeće koja se nalazila u blizini pešačkog prelaza na raskrsnici te dve ulice odneta je bez obrazloženja, svedoci su videli radnike JKP Komunalac kako betonsku kantu za smeće tovare i odnose. Posle nekoliko neodgovorenih zahteva upućenih Sistemu 48 „zašto je uklonjena kanta za smeće“, odlučili su da kontaktiraju JKP Komunalac, odgovor koji su dobili je najmanje očekivan.

Obzirom da je ulica prometna nedugo potom se smeće koje se nekada odlagalo u kantu moglo videti uredno bačeno na mesto gde se nekada kanta nalazila.

Tu su se nalazile zaštitne maske, limenke, opušci, upotrebljene maramice, kese i koješta, vetar raznosi smeće kroz celu ulicu, donosi ispred vrata lokala i u dvorište kuća. Mi to čistimo ali je neverovatno da je uklonjena jedna jedina kanta od bar 10 koje se nalaze u ovoj ulici i to iz razloga što u nju neko baca smeće. Pa za šta služi kanta nego za smeće?- kaže jedan od stanara ulice Novosadska.

Sličnu priču potvrđuju i ostali stanovnici tog dela ulice koji napominju da u blizini ne postoji ni kontejner u koji bi se smeće iz lokala moglo odlagati.

– Pozvali smo par puta sistem 48 i nismo dobili odgovor, onda smo pozvali JKP Komunalac da pitamo zašto je uklonjena kanta i kada će je vratiti, odgovor koji smo dobili nismo očekivali. Rečeno nam je da je kanta stalno puna i da u nju neko konstantno baca smeće i ne postižu da je prazne, te je to razlog uklanjanja kante za smeće. – kaže za IN Medija vlasnik obližnjeg lokala.

Stanovnici centralnih ulica potvrđuju da radnici kante prazne tako što rukama izvlače sadržaj iz kante jer dna nema, ni u limenom dodatku koji se uklapa u betonski kalup ali ni u samom betonskom delu, i da su svesni da je teško tako prazniti kante ali da rešenje nije uklanjanje.

Sličan problem imaju i vlasnici lokala kod autobuskog stajališta pored TC „Sloboda“ u samom centru Inđije. Autobusko stajalište na kom dnevno prevoz čeka nekoliko stotina putnika, radnika i školaraca ne poseduje kantu za smeće te oni koji čekaju prevoz smeće bacaju po ulici.

Kanta sa same konstrukcije „autobuskog stajališta“ je uklonjena dok je već postojeća koja je bila utiplana u beton isečena i uklonjena. Predsednik opštine Vladimir Gak je najavio zamenu autobuskih stajališta jer su ova novopostavljena „skrnava“ ali o postavljanju kanti za smeće oko istih nije bilo reči.

Sa druge strane direktor JKP „Komunalac“ Dušan Lemajić za IN Medija kaže da je obavljena nabavka betonskih kanti koje će do polovine marta biti postavljene na nekoliko lokacija u Inđiji.

– Ovih dana pravi se novi raspored i dopuna svih praznih esta sa novim kantama. Očekivana isporuka betonskih kanti je 11. mart – rekao je Lemajić.

Komentar na pitanje da li je moguće da je kanta uklonjena „jer u nju stalno bacaju smeće“ nismo dobili ali je obećano da će do 14. marta biti postavljene kante i na pomenutim lokacijama.

Verica Marinčić (IN Medija)

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Ljubinković (DS): U Inđiji ne postoji sloboda mišljenja

Poverenik opštinskog odbora Demokratske stranke u Inđiji, Darko Ljubinković kaže za IN Medija da je odbijanje nadležnih iz Kulturnog centra da se ustupi termin za tribinu inicijative ProGlas jasan pokazatelj da sloboda mišljenja u Inđiji ne postoji.

GrađanIN: Obrazloženje direktorice KC-a vređa inteligenciju građana

Nakon što su predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ prvo dobili ponuđene termine za tribinu „ProGlas“ a nakon toga ih je direktorica te ustanove Ružica Jovanović šturo obavestila da termina ipak nema jer su u toku radovi, reagovao je pokret GrađanIN.

Ružica Jovanović: Vukas nije apdejtovan, sala za „Proglas“ ne može farbamo luk bine

Ružica Jovanović je u obrazloženju odbijanja iznajmljivanja sale Kulturnog centra za tribinu inicijative „Proglas“ navela da programski dokumentarista Vladimir Vukas nije ažuriran sa podacima. Jovanovićeva u daljem tekstu obrazlaganja navodi osim zakasnelog apdejta dokumentariste, razlog nemogućnosti održavanja tribine „farbanje luka bine“.