• Smanjene rezerve krvi 0 i A krvne grupe

  Da bi se zadovoljile osnovne dnevne potrebe stanovništva u Vojvodini, neophodno je oko 300 jedinica krvi, u ovom trenutku smanjene su rezerve krvi 0 i A krvne grupe. Crveni krst Inđija u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine ovog meseca organizovao je čak 8 akcija davalaštva krvi. Ove godine beleži rast dobrovoljnih davalaca ali […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Smanjene rezerve krvi 0 i A krvne grupe

  Da bi se zadovoljile osnovne dnevne potrebe stanovništva u Vojvodini, neophodno je oko 300 jedinica krvi, u ovom trenutku smanjene su rezerve krvi 0 i A krvne grupe. Crveni krst Inđija u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine ovog meseca organizovao je čak 8 akcija davalaštva krvi. Ove godine beleži rast dobrovoljnih davalaca ali su zalihe krvi su smanjene.

  -U julu smo organizovali 3 vanredne akcije davanja krvi, pored pet redovnih. Sama ta činjenica dovoljno govori o tome koliko su velike potrebe za krvlju. Do kraja meseca ostale su još dve redovne akcije davalaštva krvi, te pozivamo inđinčane da se odazovu akciji I pomognu u prikupljanju krvi. – kaže za IN Medija sekretarka Crvenog krsta Inđija Mirela Sedlan.

  Sledeća redovna akcija je 23. jula na trgu kod pošte od 9 do 12 sati i 25. jula u Domu zdravlja Inđija.

  Za avgust su planirane tri redovne akcije, 2. avgusta u Ljukovu i Jarkovcima, 8. i 22. avgusta u Inđij. U planu su i vanredne akcije za avust o kojima će davaoci biti obavešteni početkom idućeg meseca, ističu u Crvenom krstu Inđija.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  JKP Vodovod: Razumite nas

  Iz inđijskog Vodovoda odbili su za IN Medija da odgovore na kojim lokacijama su postavljene cisterne sa pijaćom vodom, odgovor na pitanja našeg portala odbili su da daju direktor preduzeća […]