• Soko opet usporio; Sada mili i 40 km/h

  Na deonici brze pruge između Stare Pazove i Inđije, ponovo su tokom noći ukradeni delovi kontaktne mreže, saopšteno je iz Infrastukture železnice Srbije. Zbog toga je, kako su naveli, po desnom koloseku na ovoj relaciji u dužini od oko 500 metara uvedena lagana vožnja, pa vozovi sada na ovom delu brze pruge saobraćaju brzinom od […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Soko opet usporio; Sada mili i 40 km/h
  Foto: IN Medija

  Na deonici brze pruge između Stare Pazove i Inđije, ponovo su tokom noći ukradeni delovi kontaktne mreže, saopšteno je iz Infrastukture železnice Srbije.

  Zbog toga je, kako su naveli, po desnom koloseku na ovoj relaciji u dužini od oko 500 metara uvedena lagana vožnja, pa vozovi sada na ovom delu brze pruge saobraćaju brzinom od 40 km/sat.

  – Ovakve krađe ugrožavaju bezbednost železničkog saobraćaja, nanose štetu železnici i utiču na funkcionisanje saobraćaja na brzoj pruzi – navodi se u saopštenju.

  Kako su dodali, “i ovaj put su na meti kradljivaca bile čvrste tačke, koje služe za zatezanje kontaktne mreže iznad pruge. Težina ovih čvrstih tačaka je 70 kilograma, a dužina oko 140 metara”.

  – Samo na brzoj pruzi u prošloj godini ukradeno je ukupno 21 čvrsta tačka – naveli su oni.

  Poslednjih nedelja vozovi u inđijskom ataru sve češće moraju da uspore zbog krađe delova pruge, a nedavno su polasci bili otkazani čak i zbog oluje.

  Radovan Nikolić

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI