• „Soko“ ponovo mora da uspori zbog nove krađe

  „Infrastruktura železnice Srbije“ saopštila je da je zbog nove krađe delova kontaktne mreže na delu brze pruge između Nove Pazove i Stare Pazove, ponovo prinuđeno da na toj deonici uvede lagane vožnje, prenosi agencija Beta. Umesto 200 kilometara na sat, na ovom delu brze pruge Beograd – Novi Sad, putnički vozovi saobraćaće brzinom od svega […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Soko“ ponovo mora da uspori zbog nove krađe
  Foto: IN Medija

  „Infrastruktura železnice Srbije“ saopštila je da je zbog nove krađe delova kontaktne mreže na delu brze pruge između Nove Pazove i Stare Pazove, ponovo prinuđeno da na toj deonici uvede lagane vožnje, prenosi agencija Beta.

  Umesto 200 kilometara na sat, na ovom delu brze pruge Beograd – Novi Sad, putnički vozovi saobraćaće brzinom od svega 30 kilometara na sat, navedeno je u saopštenju.

  Očekuje se da će zbog toga doći do poremećaja u funkcionisanju putničkog železničkog saobraćaja između Beograda i Novog Sada.

  Kako je precizirano, krađa delova kontaktne mreže otkrivena je jutros, prilikom redovnog obilaska brze pruge stručnih službi Infrastrukture železnice Srbije i pripadnika MUP-a.

  Između Nove Pazove i Stare Pazove ukradeno je ukupno sedam čvrstih tačaka, koje služe da obezbede stabinost zateznog polja kontaktne mreže. Od toga su četiri na kolosecima iznad brze pruge Beograd – Novi Sad, a tri na tzv. šidskim kolosecima, odnosno na pruzi Beograd – Šid.

  Istaknuto je da se ovakvim krađama direktno ugrožavaju životi ljudi i bezbednost železničkog saobraćaja, uništava imovina, a Infrastrukturi železnice Srbije nanosi ogromna materijalna šteta.

  Infrastruktura železnice zato očekuje i traži efikasnu i odlučnu akciju nadležnih državnih organa, otkrivanje i hvatanje kradljivaca železničke opreme u najkraćem roku i njihovo najoštrije kažnjavanje.

  Stručne ekipe Infrastrukture će nakon prolaska poslednjeg voza večeras na brzoj pruzi početi zamenu čvrstih tačaka.

  Podseća se i da su na meti kradljivaca čvrste tačke kontaktne mreže, koje su napravljene od nosećeg užeta i služe da obezbede stabilnost jednog zateznog polja kontaktne mreže, koje je dugo oko 1.600 metara.

  Te čvrste tačke su redovno pod naponom od 25.000 volti i lopovi ih kradu i dok su pod tako visokim naponom.

  Iz Infrastruktura železnica Srbije izvinjavaju se putnicima i korisnicima usluga zbog mogućih poremećaja u funkcionisanju saobraćaja na brzoj pruzi zbog krađe delova i opreme kontaktne mreže i železničke infrastrukture.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina