• “Sokolom” i u maju za 300 dinara

  Promotivna cena karte od 300 dinara za vožnju brzim vozom Soko, u jednom smeru, biće produžena do kraja maja, rekao je Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. On je rekao da će akcija, koja je trebalo da bude okončana 1. maja biti produžena “zbog velikog interesovanja građana”, prenosi portal 021.rs. Cena karte u promotivnom […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  “Sokolom” i u maju za 300 dinara

  Promotivna cena karte od 300 dinara za vožnju brzim vozom Soko, u jednom smeru, biće produžena do kraja maja, rekao je Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. On je rekao da će akcija, koja je trebalo da bude okončana 1. maja biti produžena “zbog velikog interesovanja građana”, prenosi portal 021.rs.

  Cena karte u promotivnom periodu od Inđije do Novog Sada iznosi 133 dinara, dok je od Inđije do Beograda cena karte 170 dinara u jednom pravcu. Regularna cena karte nakon promotivnog perioda do Novog Sada biće 180 a do Beograda oko 200 dinara, informacija je koju je IN Medija dobila na prodajnom šalteru u Inđiji.

  Prema njegovim rečima, od 19. marta kada je pruga otvorena, njom je prevezeno 230.000 putnika, dok kje dvevni rekord bio oko 13.000 putnika.

  – Formirali smo cenu karte na promotivnoj osnovi, kako bi što više ljude vratili na želenicu i da bi videli šta smo napravili i kakve smo vozove nabavili. Ovo je veliki uspeh. Zato smo i odlučili da promotivnu cenu karte produžimo još mesec dana i da ona važi i u maju – naveo je Momirović.

  POGLEDAJTE JOŠ:
  Mesečne karte za voz od 1. aprila – tada kreću i pune cene karata (20.03.2022.)
  Naredne tri godine bez voza za Suboticu (07.04.2022.)
  139 godina Inđija ima vozni saobraćaj (18.01.2022.)

  Momirović, koji je ranije rekao da će voz biti turistička atrakcija i time izazvao podsmeh građana, sada je ublažio mišljenje.

  – Ovo je ponos za celu državu i građane. Veoma sam zadovoljan. Ovo je potpuna drugačija slika Srbije – rekao je Momirović.

  Tomislav Momirović (fotografija: Medija centar)

  Na brzoj pruzi organizovano je po 18 polazaka iz Beograda i iz Novog Sada. Radi se o intersiti, regio-ekspres i regio vozovima.

  Intersiti je direktan voz koji povezuje Beograd i Novi Sad ii ma samo jednu među stanicu – Novi Beograd. Regio-ekspres staje na sedam stanica – Novi Beograd, Batajnica, Nova Pazova, Stara Pazova, Inđija, Beška, Sremski Karlovci, a regio vozovi na ukupno 11 stanica, pa je jedini koji staje i na stanicama Tošin Bunar, Zemun, Zemun Polje i Petrovaradin.

  Stanice Čortanovci, Čortanovci Dunav i Inđija pustara su ukinute, a čortanovčani mogu da koriste vozove koji staju na železničkoj stanici Beška.

  MOŽDA VAS ZANIMA:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/posle-139-godina-cortanovci-bez-zeleznicke-stanice/

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI