• SPC odlikovala Vladimira Gaka za doprinose crkvi

  Lokalna samouprava saopštila je danas da je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak odlikovan ordenom Svetog Maksima Brankovića. Orden Svetog Maksima Brankovića Gaku je uručio Episkop sremsko. Vasilije za zasluge pomoći u izgradnji i obnovi srpskih pravoslavnih crkava i manastira. Vladika je istakao da je Gak pomagao mnoge crkve u Sremu kao i manastire Krke, Krke, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  SPC odlikovala Vladimira Gaka za doprinose crkvi

  Lokalna samouprava saopštila je danas da je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak odlikovan ordenom Svetog Maksima Brankovića.

  Orden Svetog Maksima Brankovića Gaku je uručio Episkop sremsko. Vasilije za zasluge pomoći u izgradnji i obnovi srpskih pravoslavnih crkava i manastira.

  Vladika je istakao da je Gak pomagao mnoge crkve u Sremu kao i manastire Krke, Krke, Dragovića izrazivši nadu da očekuje još pomoći.

  – Poneki predsednici shvate, šta je to značajno za narod. Po kultu i kulturi u dragocenostima našeg naroda svakako su u prvom redu naše svetinje, bogomolje, manastiri i crkve.Ktitorima i priložnicima daje se dužno poštovanje, zato smo mi odlučini da našem gospon predsedniku za njegovu ljubav prema svojoj crkvi, koji je pomagao crkvama širom Srema, dodelimo orden – kazao je Vladika Vasilije

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indjija-na-mestu-veterinarske-stanice-gradi-se-crkva/

  Lokalna samouprava svoje kratko saopštenje završava sa – Dostojan.

  IN Medija

  Čitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/18-miliona-za-crkve-i-verske-zajednice/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija