• SPC odlikovala Vojislava Šešelja, orden mu uručio vladika bački Irinej

  Eparhija novogračaničko-srednjozapadnoamerička Srpske pravoslavne crkve dodelila je lideru SRS Vojislavu Šešelju orden Svetog vladike Mardarija, saopštila je Srpska radikalna stranka (SRS), prenosi Beta. U saopštenju je navedeno da je to visoko crkveno odlikovanje predsedniku SRS u ime vladike Longina uručio vladika bački Irinej Bulović. Episkop Irinej je rekao da mu je pripao „deo časti i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  SPC odlikovala Vojislava Šešelja, orden mu uručio vladika bački Irinej

  Eparhija novogračaničko-srednjozapadnoamerička Srpske pravoslavne crkve dodelila je lideru SRS Vojislavu Šešelju orden Svetog vladike Mardarija, saopštila je Srpska radikalna stranka (SRS), prenosi Beta.

  U saopštenju je navedeno da je to visoko crkveno odlikovanje predsedniku SRS u ime vladike Longina uručio vladika bački Irinej Bulović.

  Episkop Irinej je rekao da mu je pripao „deo časti i prijatna dužnost da uruči taj orden, napravljen u ime divnog Božijeg ugodnika, svetitelja Mardarija“.

  Šešelj je izjavio da mu je veliko zadovoljstvo i čast što je primio to visoko crkveno odlikovanje.

  Rekao je da je svojevremeno, kada je boravio u Americi, Kanadi i Australiji, zatekao tamo Srbe podeljene i kako je kazao „zavađene na krv i nož“.

  Prvo što sam uradio, otišao sam u manastir Libertvil, na manastirskom groblju upalio sveće pred spomenicima generalu Draži Mihajloviću i vojvodi Pavlu Đurišiću i na grobovima kralja Petra, vladike Nikolaja Velimirovića, Jovana Dučića i vladike Mardarija, za koga ranije nisam znao -naveo je.

  Lider SRS je rekao da je „tada saznao kolike su njegove zasluge za srpsku crkvu“.

  -On je srpsku crkvu širom SAD i Kanade osnovao, razvio, učvrstio, a došli smo u situaciju da se ta crkva podeli, kako su jedni druge pogrdno nazivali, na ‘raskolnike’ i ‘federalce’kazao je Šešelj.

  Rekao je i da trudio, na svakom mestu gde boravio, da se taj raskol prevaziđe i da se crkva ponovo ujedini, te napomenuo da je u tome imao prilično uspeha.

  Naslovna fotografija: Srpska radikalna stranka

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija