• Šper: Najvažnije je da se nakon sastanka sa REM-om imenuje v. d. generalnog direktora RTV

  Predsednik sindikata kulture, umetnosti i medija „Nezavisnost“ Darko Šper rekao je za Udruženje novinara Srbije (UNS) da je najvažnije da se nakon sastanka reprezentativnih sindikata Radio-televizije Vojvodina (RTV) sa članovima Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i Upravnog odbora RTV-a imenuje vršilac dužnosti generalnog direktora i da se, nakon godinu dana čekanja, raspiše konkurs za […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Šper: Najvažnije je da se nakon sastanka sa REM-om imenuje v. d. generalnog direktora RTV
  Foto: Oradio

  Predsednik sindikata kulture, umetnosti i medija „Nezavisnost“ Darko Šper rekao je za Udruženje novinara Srbije (UNS) da je najvažnije da se nakon sastanka reprezentativnih sindikata Radio-televizije Vojvodina (RTV) sa članovima Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i Upravnog odbora RTV-a imenuje vršilac dužnosti generalnog direktora i da se, nakon godinu dana čekanja, raspiše konkurs za novog generalnog direktora. Kako je dodao, očekuje i da na sastanku članovi Upravnog odbora iznesu razloge zbog kojih još uvek nije raspisan konkurs.

  Predsednici sva tri reprezentativna sindikata u Radio-televiziji Vojvodine pozvani su u četvrtak, 23. juna, u Savet REM-a na razgovor o situaciji u pokrajinskom javnom servisu. Sastanku će prisustvovati i članovi Saveta REM-a i Upravnog odbora RTV-a.

  Foto: Pixabay

  Kao povod za sastanak, navodi se dopis koji su članovi reprezentativnih sindikata „Samostalni sindikat“, „Nezavisnost“ i „Strukovni sindikat“ uputili REM-u. U njemu se traži da aktuelni članovi Upravnog odbora RTV-a budu razrešeni funkcija, zbog toga što godinu dana nije raspisan konkurs za novog generalnog direktora.

  S obzirom na to da se održava sastanak u REM-u i da su pozvani i članovi Upravnog odbora RTV-a, mislim da se u četvrtak stiču svi uslovi da nam obećaju i ako je potrebno, potvrde na papiru da će to biti urađeno u predviđenom roku – istakao je Šper.

  Prema rečima predsednika sindikata „Nezavisnost“, jako je bitno da se krene najpre od imenovanja vršioca dužnosti genealnog direktora, jer sadašnji zamenik generalnog direktora uskoro odlazi u penziju, te ostaju bez osobe koja bi vodila firmu.

  Kako kaže, kada god su kontaktirali sa Upravnim odborom, dobijali su odgovor da se nešto čeka.

  Naše čvrsto mišljenje je da se oni od početka ne mešaju u svoj posao. Poslednji put kad kad smo ih pitali čekali su se vanredni izbori, sad se čeka izbor Vlade. Ja ne znam zašto se sve to čeka, jer smo mi javni medijski servis, imamo svoj Zakon i pritom postoji Savet REM-a koji bi trebalo da nadzire rad članova Upravnog odbora. – rekao je Šper.

  Ipak, navodi da je prijatno iznenađen brzom reakcijom REM-a i organizacijom zajedničkog sastanka.

  – Zašto bi nas to iznenadilo ako sve dobro funkcioniše? Zbog toga što radimo u uslovima kakvim radimo. Zato smo mi, naravno, prihvatili da dođemo u četvrtak na sastanak, kako bismo izdejstvovali da jedna javna medijska ustanova ima direktora, pa makar on bio i vršilac dužnosti. –  rekao je predsednik nezavisnog sindikata „Nezavisnost“ a prenosi UNS:

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/sper-mediji-o-svom-polozaju-cute/

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Vojvodina: Toplotni talas do 21. jula

  Nа оsnоvu nајnоviјеg prоgnоstičкоg mаtеriјаlа, do 21. jula postoje uslоvi zа pојаvu tоplоtnоg tаlаsа nа vеćini tеritоriје […]