• Srbija će donirati elektroenergetsku opremu Ukrajini

  Ministarka energetike Srbije Dubravka Đedović rekla je ambasadoru Ukrajine Volodimiru Tolkaču da će Srbija u skladu sa svojim mogućnostima pomoći Ukrajini donacijama elektroenergetske opreme. To će učiniti u koordinaciji s Energetskom zajednicom i EU. – Srbija se zalaže za poštovanje principa međunarodnog prava i uvažavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine, kao i svih međunarodno priznatih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Srbija će donirati elektroenergetsku opremu Ukrajini

  Ministarka energetike Srbije Dubravka Đedović rekla je ambasadoru Ukrajine Volodimiru Tolkaču da će Srbija u skladu sa svojim mogućnostima pomoći Ukrajini donacijama elektroenergetske opreme.

  To će učiniti u koordinaciji s Energetskom zajednicom i EU.

  Srbija se zalaže za poštovanje principa međunarodnog prava i uvažavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine, kao i svih međunarodno priznatih država. Nažalost, Srbija ima bolna iskustva iz devedesetih i razume sve neprilike i probleme sa kojim se ukrajinski građani suočavaju. Rat je izazvao stradanja, migracije i velike poremećaje na svetskom energetskom tržištu i svi se nadamo da će se što pre završiti. – rekla je Đedović, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

  Na sastanku s Tolkačem rekla je da će Srbija, kada prilike to budu dozvolile, razvijati energetsku saradnju s njegovom zemljom.

  Tolkač je istakao da Ukrajina ima velikih problema u energetici i zahvalio je zbog podrške Srbije teritorijalnom integritetu Ukrajine i humanitarnoj pomoći.

  Naslovna: Pixabay

  Izvor: Beta

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/voice-diskriminise-li-vlast-u-indjiji-ukrajince/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija