• Srbija daje 10 miliona evra pomoći Republici Srpskoj za izgradnju auto-puta Rača-Bijeljina

  Srbija iz republičkog budžeta daje 1,2 milijardi dinara, odnosno 10 miliona evra na ime finansijske pomoći Republici Srpskoj radi učešća u finansiranju auto-puta Rača-Bijeljina. Novac je odobren iz tekuće budžetske rezerve, piše u rešenju Vlade, prenosi Nova Ekonomija. Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je početkom avgusta ove godine obišao lokacije pripremnih radova na izgradnji […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Srbija daje 10 miliona evra pomoći Republici Srpskoj za izgradnju auto-puta Rača-Bijeljina

  Srbija iz republičkog budžeta daje 1,2 milijardi dinara, odnosno 10 miliona evra na ime finansijske pomoći Republici Srpskoj radi učešća u finansiranju auto-puta Rača-Bijeljina.

  Novac je odobren iz tekuće budžetske rezerve, piše u rešenju Vlade, prenosi Nova Ekonomija.

  Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je početkom avgusta ove godine obišao lokacije pripremnih radova na izgradnji ovog auto-puta i tom prilikom najavio da bi deonica trebalo da bude u funkciji za dve i po do tri godine.

  Deonica auto-puta Rača-Bijeljina značajna je jer će povezati Republiku Srpsku sa Srbijom, rekao je tom prilikom ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara BiH Vojin Mitrović. On je rekao da se očekuje i da će izgradnja mosta na tom delu uskoro biti završena, kao i integrisani granični prelaz.

  Time će se pojednostaviti i ubrzati prelazak ljudi i robe između Republike Srpske i Srbije.

  Mitrović je napomenuo da je ovo rezultat trilateralnog sporazuma između BiH, Srbije i Turske, u vezi sa izgradnjom auto-puta Beograd-Sarajevo sa deonicom od Bijeljine do Rače, koja je ujedno i deo deonice od Rače prema Banjaluci.

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u aprilu 2021. godine najavio da će Srbija dati 100, od ukupno 136 miliona evra, potrebnih za izgradnju 17 kilometara auto-puta od Rače do Bijeljine.

  Naslovna fotografija: Pixabay

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija