• Srbija planira izmene propisa u vezi prijema stranaca u državljanstvo

  Vlada Srbije je osnovala Radnu grupa za pitanja državljanstva čiji je zadatak da izvrši analizu zakona i podzakonskih akata koji se odnose na prijem stranih državljana u državljanstvo Srbije i u skladu sa rezultatima analize pripremi predlog teksta novih ili izmena ili dopuna relevantnih propisa, piše Nova ekonomija. Predsednik radne grupe biće Nenad Paunović iz […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Srbija planira izmene propisa u vezi prijema stranaca u državljanstvo
  Foto: IN Medija

  Vlada Srbije je osnovala Radnu grupa za pitanja državljanstva čiji je zadatak da izvrši analizu zakona i podzakonskih akata koji se odnose na prijem stranih državljana u državljanstvo Srbije i u skladu sa rezultatima analize pripremi predlog teksta novih ili izmena ili dopuna relevantnih propisa, piše Nova ekonomija.

  Predsednik radne grupe biće Nenad Paunović iz Кabineta predsednika Vlade, vidi se iz odluke koja je objavljena u Službenom glasniku 24. februara.

  Kako se navodi u tekstu, grupa će, pored predsednika, imati 13 članova koji su iz redova Kabineta predsednika Vlade, Ministarstva spoljnih poslova, MUP-a, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Кancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, Republičkog sekretarijat za zakonodavstvo.

  Radna grupa se obrazuje na period koji je potreban za izvršenje zadataka.

  Za rad u Radnoj grupi predsedniku, članovima i drugim angažovanim licima ne pripada naknada.

  Izvor: Nova ekonomija

  IN Medija

  Pročitajte još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/brnabic-zelja-nam-je-da-ove-godine-dovedemo-sto-vise-stranaca-da-zive-i-rade-u-srbiji/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija