• Srbija ukida kovid propusnice?

  Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa biće održana u četvrtak 10. marta u 16 sati, potvrđeno je u Vladi Srbije. Prema dosadašnjim najavama, tema sastanka biće postepeno ukidanje mera, odnosno kovid propusnica. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je epidemiološka situacija u zemlji povoljnija i da su se stekli uslovi da […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Srbija ukida kovid propusnice?

  Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa biće održana u četvrtak 10. marta u 16 sati, potvrđeno je u Vladi Srbije. Prema dosadašnjim najavama, tema sastanka biće postepeno ukidanje mera, odnosno kovid propusnica.

  Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je epidemiološka situacija u zemlji povoljnija i da su se stekli uslovi da se sednica održi narednih dana. Lončar je Tanjugu još kazao da svi treba da znaju kako se ponašati kako bi sprečili širenje virusa. 

  – Imamo povoljniju situaciju, ali da li možemo da garantujemo da će tako i ostati – to niko ne može. Kovid nas je naučio da to ne možemo da predvidimo. Mi radimo šta je do nas, svi dobro znamo da treba da se ponašamo tako da sprečimo širenje virusa – kazao je Lončar Tanjugu. 

  Medicinski deo Kriznog štaba u petak je imao konsultacije sa premijerkom Anom Brnabić, a razgovaralo se o ukidanju nekih protivepidemijskih mera.

  Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukićević ocenila je danas da je došlo vreme za ukidanje kovid propusnica i dodala da će podržati tu odluku ukoliko je bude doneo republički Krizni štab za suzbijanje pandemije, piše list Nova.

  Adžić Vukićević je za list Nova rekla da trećina ili četvrtina gradjana Srbije nije preležala korona virus ili primila vakcinu i da je, posmatrajući te brojke, ukidanje kovid propusnica potpuno moguć ishod na sednici Kriznog štaba koja bi trebalo da bude održana tokom ove nedelje.

  Ona je kazala i da ne zna kakva je budućnost bolnice u Batajnici, kada na red bude došlo zatvaranje specijalizovanih kovid bolnica, ali je dodala da je uverena da će taj prostor „sigurno dobiti novu namenu“ i da neće biti potpuno zatvoren za korišćenje.

  Direktorka kovid bolnice je istakla i da se na lečenju u Batajnici trenutno nalazi oko 300 pacijenata, i da su osim Infektivne klinike i Vojne bolnice na Karaburmi, ostale zdravstvene ustanove zatvorene za kovid trijažu.

  Podsetimo, prema preporuci Kriznog štaba Vlada Republike Srbije donela je odluku 21. oktobra 2021. godine o uvođenju kovid propusnica. Odluka je primenjivana od 23. oktobra od 22 časa za sve ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru.

  Već 8.novembra 2021. godine pomereno je vreme od kad važe kovi propusnice za goste u uostiteljskim objektima sa 22 na 20 sati. Tada je najavljeno da ko od gostiju ne bude poštovao odluku o važenju kovid propusnica od 20 sati, moraće da plati kaznu. Ugostitelji su prema toj odluci mogli da rade bez ograničenja. Ta odluka, po svemu sudeći važiće do četvrtka.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]