• Srđan Milivojević: Kada će tužilac saslušati Vučića za Savamalu?

  Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas sednicu na čijem se dnevnom redu nalazi 28 tačaka o kojima se vodi objedinjena rasprava. Na početku sednice poslanici su iskoristili svoje pravo da od nadležnih zatraže obaveštenja ili objašnjenja. Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je da je predsednik SNS-a Aleksandar Vučić juče priznao da je lično on […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Srđan Milivojević: Kada će tužilac saslušati Vučića za Savamalu?

  Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas sednicu na čijem se dnevnom redu nalazi 28 tačaka o kojima se vodi objedinjena rasprava.

  Na početku sednice poslanici su iskoristili svoje pravo da od nadležnih zatraže obaveštenja ili objašnjenja.

  Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je da je predsednik SNS-a Aleksandar Vučić juče priznao da je lično on naredio rušenje objekata u Savamali i upitao kada će Vučić biti saslušan o tom slučaju.

  Ocenio je da nakon priznanja, kako je naveo „istaknutog člana SNS-a“ Veljka Belivuka da je sa Zvonkom Veselinovićem učestvovao u rušenju Savamale, sada građani imaju kompletnu sliku o danu kada je srušen pravni poredak Srbije.

  Pitam tužioca kada će saslušati Vučića o tome kada je napravio tu kriminalnu grupu grupu i zašto Belivuk nije saslušan na te okolnosti. –  rekao je Milivojević i naveo da je na mestu rušenja sada samo parking i travnjak.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/vucic-ja-sam-doneo-odluku-o-rusenju-u-savamali/?fbclid=IwAR3QXwycHSq5hGvLwgSeg0gRoXwRc0ZzuBMP1hUMWmncp-NyIS3XMkRhUHw

  Marina Lipovac Tanasković iz Narodne stranke pitala je o kineskim kreditima za velike investicije navodeći da su ti krediti veći od 10 milijardi evra, a da se poslovi rade netransparentno

  Poslanik Stranke pravde i pomirenja Jahjha Ferhatović pitao je nadležno ministarstvo kada je poslednji put rađena rekonstrukcija niskonaponske mreže u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici i da li je u planu da se ta mreža ojača, jer ima velikih problema.

  Ne možemo očekivati da jedino kad dođe predsednik Srbije na Pešter i građani mu se požale, oni dobiju trafo stanicu, već to treba da se radi stalno. – rekao je Ferhatović.

  Đorđe Pavićević iz Zeleno levog kluba pitao je Ministarstvo prosvete koliko nastavnog kadra nedostaje u osnovnim i srednjim školama i zatražio informacije o tome za koje predmete i kako je po regionima.

  Poslanica Saveza Vojvođanskih Mađara Rozalija Ekres pitala je Ministarstvo finansija da razjasni dilemu da li za nepokretnosti čiji je vlasnik lokalna samouprava, a date su na korišćenje javnom preduzeću, porez treba da plaćaju ta preduzeća ili lokalne samouprave.

  Poslanik Dveri Milovan Jakovljević pitao je o subvencijama u poljoprivredi i rekao da bi one mogle biti pravednije raspoređene, prema uslovima rada ili kulturi koja se uzgaja, a ne svima podjednako.

  Ministarstvu građevine postavio je pitanje kada će pored izgradnje beogradskog metroa koji svi plaćaju, neka kapitalna investicija biti predviđena u unutrašnjosti i na seoskim područjima.

  Nikola Nešić iz Moramo-Zajedno pitao je ako građani poseduju više od 50 posto akcija Telekoma, ko kontroliše rad tog preduzeća i da li postoji neki dostupan izveštaj o njegovom radu.

  Ministarku zdravlja Danicu Grujičić pitao je o gašenju državnih apoteka kojima je država propisala da moraju da imaju centralizovanu javnu nabavku a potom dozvolila da sve privatne apoteke izdaju lekove na recept.

  Klinika u Nišu anulirala je višegodišnju listu čekanja, a dobili su kritiku, zar to nije sramota. – poručio je Nešić ministarki.

  Strahinja Erac iz stranke Zavetnici pitao je o rešavanju stambenih problema izbegličkih porodica iz Hrvatske i BiH kojima je pre tri meseca obećano konačno rešenje tog problema, napravljena je rang lista, ali ništa nije urađeno.

  Kada će konkretno te porodice koje su rangirane dobiti krov nad glavom. – pitao je poslanik.

  U nastavku sednice poslanici će razmatrati niz predloga zakona među kojima je Zakon o elektronskim komunikacijama, o upravljanju otpadom kao i o bezbednosti i zdravlju na radu.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija