• Srđan Budimčić još jedan nominovani iz Srema na konkursu „Oni su heroji 2024.“

  Irižanin Srđan Budimčić, osnivač i direktor „Banke hrane Vojvodina“ nominovan je za nagradu „Oni su heroji“, u organizaciji Delegacije Evropske unije u Srbiji. Ovaj konkurs namenjen je ljudima koji nesebično čine dobra dela, često daleko od očiju javnosti.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Srđan Budimčić još jedan nominovani iz Srema na konkursu „Oni su heroji 2024.“
  Foto: Privatna arhiva

  Budimčić se bavi humanitarnim radom, osnivač je nevladine, neprofitne organizacije “Banka hrane Vojvodina”. Misija se odnosi na širenje kulture darivanja, volontiranja, promovisanja solidarnosti među građanima, kao i podizanje svesti o problemu siromaštva u Srbiji, širenju filantropije i podsticanju društveno-odgovornog poslovanja.

  -Moj cilj i cilj cele organizacije „Banka hrane Vojvodina“ je da pomoć sgtigne do onih kojima je potrebna. Mi sledimo i negujemo evropske vrednosti, jer jedino tako možemo uspeti. Do ovog cilja bilo je naporno stići a zacrtani su novi i opširniji ciljevi koji koriste zajednici. Pomaganje je nešto što me zaista čini srećnim. – kazao je za IN Medija Srđan Budimčić.

  Za Budimčića možete glasati na OVOM linku.

  Šta je posebno u njegovom radu za zajednicu?

  Udruženje „Banka hrane Vojvodina“ je uz pomoć društveno odgovornih kompanija u 2023. godini, uspelo da prikupi preko 4 tone hrane za preko 77 udruženja – socijalnih ustanova, škola, sigurnih kuća, za Crveni krst i mnoge druge ugrožene kategorije. Misija ovog udruženja zasniva se na ideji širenja kulture davanja, volontiranja, promovisanja solidarnosti među građanima, kao i podizanju svesti o problemu siromaštva u Srbiji, širenju filantropije i podsticanju društveno odgovornog poslovanja.

  Rad je baziran na volonterizmu. Prikupljena hrana se donira udruženjima, organizacijama, centrima za socijalni rad, Crvenom krstu, Narodnoj kuhinji, samohranim roditeljima, osobama sa invaliditetom, Romima, Dečijem selu i sl. Do sada je prikupljeno preko 310 tona hrane. Za sada se deluje na teritoriji AP Vojvodine, ali polako se proširuje i na ostatak Srbije. Pokrenut je sms broj za obrok 3003.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srem