• SSP Inđija najoštrije osuđuje promenu Statuta Turističke organizacije

  Stranka slobode i pravde Inđija najoštrije osuđuje promenu statuta Turističke organizacije po kojem će Turistička organizacija opštine Inđija imati priliku da proizvodi i emituje televizijski program. Medijska strategija na kojoj su radila udruženja novinara i predstavnici Vlade Republike Srbije jasno govori da je država izašla iz medija i da neće učestvavati u njihovom stvaranju. Promena […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  SSP Inđija najoštrije osuđuje promenu Statuta Turističke organizacije

  Stranka slobode i pravde Inđija najoštrije osuđuje promenu statuta Turističke organizacije po kojem će Turistička organizacija opštine Inđija imati priliku da proizvodi i emituje televizijski program. Medijska strategija na kojoj su radila udruženja novinara i predstavnici Vlade Republike Srbije jasno govori da je država izašla iz medija i da neće učestvavati u njihovom stvaranju. Promena statuta Turističke organizacije dakle nije u skladu sa opredeljenjem ove države, navodi se u saopštenju.

  SSP Inđija će u pisanoj formi zahtevati od direktora Turističke orgnizacije objašnjenje po kom osnovu ustanova čiji je osnivač opština može da vrši delatnost proizvodnje i emitovanje televizijskog programa“ navodi se u saopštenju SSP Inđija koju potpisuje predsednik opštinskog odbora Živko Janković.

  Na vest da je predložena promena statuta Turističke organizacije opštine Inđija kako bi se ostvario plan ove ustanove oko osnivanja internet televizije reagovala je ranije i odbornička grupa Građanin o čemu možete više čitati ovde.

  Kako je ranije za IN Medija izjavio izvršni direktor Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) i stručnjak u oblasti medijskog prava, Veljko Milić  odluka o osnivanju televizije  nije u skladu sa strateškim opredeljenjem države da izađe iz medija.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika