• SSP Inđija pozvao lokalnu vlast da se uozbilji

  Nakon što je iz lokalne samouprave saopšteno da je završeno idejno rešenje za pasarelu u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, reagovao je i opštinski odbor Stranke slobode i pravde Inđija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  SSP Inđija pozvao lokalnu vlast da se uozbilji

  U svom saopštenju, SSP podseća da stanovnici Inđije koji žive u delu grada koji je odsečen prugom Inđija – Ruma jedinu vezu sa ostatkom grada imaju preko nadvožnjaka. To je, navodi SSP, sasvim normalno građanima ako idu prema centru motornim vozilima dok je za bicikliste prilično nebezbedno.

  Ostala je kategorija učesnika u saobraćaju koji nose najveći rizik – pešaci. Nadvožnjak nema pešačku stazu i pešaci se kreću kolovozom što je više nego nebezbedno, može se reći, čak veoma opasno posebno za najmlađe, decu kada treba da stignu do škole, npr. Kao rešenje problema godinama se pominje pešačka pasarela. Lokalna vlast pored par obećanja (obećaj, šta te košta) nije napravila pomak ka rešenju problema. – tvrde u opštinskom odboru Stranke slobode I pravde i dodaju.

  Pasarela je dobro rešenje ali nije i jedino. Opštinski odbor SSP Inđija je pre izvesnog vremena razmatrao rešenje ovog problema sa stručnim licem koji je bio deo prethodne demokratske vlasti. Veoma stručan čovek kao opciju je uzeo lift sa paserelom za pešake. Podatke do kojih je došao pokazuju da je ta vrsta prelaza daleko praktičnija, jednostavnija za gradnju a možda i jeftinija. – kaže se u saopštenju.

  OO SSP Inđija pozvao je lokalnu vlast da se uozbilji i pokuša da reši ovaj problem naših sugrađana ili će ostati upamćeni u istoriji kao vlast koja je zaboravila da ima sugrađane i preko pruge.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika