• SSP: U Inđiji ćemo razbiti strah od aktuelnog režima

  Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović najavio je u Inđiji početak kampanje „Za dan posle“ u ovom sremskom gradu. – Mi imamo plan da, nakon što ode ova nenarodna vlast, povećamo plate ljudima u zdravstvu i u obrazovanju, tačnije školstvu, a za to smo našli novac u budžetu, to može odmah da se uradi. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  SSP: U Inđiji ćemo razbiti strah od aktuelnog režima

  Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović najavio je u Inđiji početak kampanje „Za dan posle“ u ovom sremskom gradu.

  Mi imamo plan da, nakon što ode ova nenarodna vlast, povećamo plate ljudima u zdravstvu i u obrazovanju, tačnije školstvu, a za to smo našli novac u budžetu, to može odmah da se uradi. Takođe, donećemo Zakon o specijalnom tužiocu za korupciju državnih funkcionera prema kome će on imati sopstvenu policiju, što je jako bitno jer neće morati da zavisi od političara, biće nezavisan. To znači da će imati ingerencije da hapsi i privodi političare, slično kao što smo imali u susednoj Rumuniji kada je preko dve hiljade funkcionera izvedeno pred lice pravde.

  Pored toga, Stefanović za IN Medija kaže da će, nakon promene aktuelnog režima, stranka Slobode i pravde doneti novi Zakon o poreklu imovine.

  –  Biće u svemu drugačiji zakon nego ovaj aktuelni, naprednjački, po kojem kada utvdite razliku između prihoda, plate i imovinu koju funkcioner poseduje, političar samo plaća ekstra porez, što je u suštini legalizacije pljačke. Po našem Zakonu, koji ćemo nakon pada SNS doneti, takvim funkcionerima će se imovina oduzeti. I bitno je istaći da ćemo doneti Zakon o lustraciji.

  SSP u Inđiji

  Prvi čovek SSP-a u Inđiji, Živko Janković kaže za IN Medija da bi u tom sremskom gradu trebalo istražiti eventualnu korupciju i sumnjive javne nabavke.

  To je naš plan za dan posle, a sada nam je prioritet animiranje ljudi i razbijanje straha kod naših sugrađana.

  Ukoliko se bude izlazilo na izbore, SSP planira koaliciju samo sa proverenim demokratskim strankama, nikako nećemo ulaziti u sumnjive saveze, dodao je Janković.

  Zamenik predsednika SSP Borko Stefanović, podsetio je da, ukoliko ta stranka, nakon pada naprednjaka, ne ostvari plan  „Dan posle“, posle 6 meseci Marinika Tepić, Dragan Đilas i on će napustiti politiku.

  – To smo se obavezali i kod notara – dodao je Borko Stefanović.

  Miodrag Blečić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Manifestacija Dan porodice košta 2,5 miliona dinara

  Manifestacija Dan porodice u Inđiji se obelažava u sredu 15. maja besplatnim projekcijama dečijih crtaća i 16. maja svečanom manifestacijom u organizaciji Udruženja penzionera opštine […]