• Šta stoji iza slogana „Inđija najbolje mesto za porodicu“

  Pozivajući građane na skup 26. maja u Beogradu lider inđijskih naprednjaka Vladimir Gak istakao je da je Inđija najbolje mesto za porodicu a da je za to zaslužan Alaeksandar Vučić i njegova politika. Slogan lokalne samouprave „najbolje mesto za porodicu“ pre dve godine je predstavljen inđinčanima preko bilborda sa kojih nasmejana porodica poručuje da je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Šta stoji iza slogana „Inđija najbolje mesto za porodicu“

  Pozivajući građane na skup 26. maja u Beogradu lider inđijskih naprednjaka Vladimir Gak istakao je da je Inđija najbolje mesto za porodicu a da je za to zaslužan Alaeksandar Vučić i njegova politika.

  Slogan lokalne samouprave „najbolje mesto za porodicu“ pre dve godine je predstavljen inđinčanima preko bilborda sa kojih nasmejana porodica poručuje da je Inđija najbolje mesto za porodicu. O brojnim obrazloženjima navodi se da je u Inđiji izgrađen novi vrtić, obezbeđen besplatan boravak dece u vrtiću, te da se nagrađuju vukovci, daju studentske stipendije, pomažu majke koje su rodile prvo i treće dete, daruju se auto sedišta, budžet je prilagođen deci i porodici.

  U stvarnosti situacija je drugačija, mesta u vrtićima za svu decu nema, dodatno je otežan boravak dece zbog nezgode u vrtiću „Neven“ kada se na decu koja su spavala obrušio plafon. Broj vršnjačkog nasilja i nasilja u porodici je u porastu, institucije slabo ili gotovo nikako ne reaguju na pojave porasta nasilja.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indjija-roditelji-zabrinuti-zbog-sve-ucestalijeg-vrsnjackog-nasilja/

  Najreprezentativniji primer „najboljeg mesta za porodicu“ je dvomesečno celodnevno obustavljanje vodosnabdevanja u Krčedinu tokom prošlog leta pri tropskim temperaturama. Krčedinci su tada bili uskraćeni za informaciju o razlozima prestanka vodosnabdevanja a kada je informacija stigla, prvi čovek Inđije Vladimir Gak poručio im je da vode nemaju „jer su hladili lubenice“. Ova izjava pokrenula je niz protesta i blokada saobraćajnica u selu ali i obećanje da će novi bunar dobiti u oktobru te godine. „Pirova pobeda“ krčedinaca rezultirala je kašnjenjem ispunjenja obećanja lokalne vlasti.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/krcedin-bunar-gotov-sa-pola-godine-kasnjenja-ali-je-uraden-pre-roka/

  Socijalna politika za ugrožene porodice sa decom ne funkcioniše u pravcu pomoći nego kao kamen spoticanja.

  Zdravstvena zaštita je na veoma niskom nivou zbog nedostatka kadra, smanjeni kapaciteti i loši uslovi pokazali su se kroz istraživenje IN Medija kao osnovni uzročnik zašto cele porodice ili pojedinci koriste usluge privatnih lekara.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indija-pacijenti-nezadovoljni-zdravstvenom-uslugom-i-uskracivanjem-prava/

  Stambena politika donosi više štete nego koristi u smislu neusklađenih propisa lokalne samouprave i Zakona o kolektivnom stanovanju. Potiranjem odluka i zakona najviše trpi porodica.

  Novac koji se izdvaja na vantelesnu opodnju ravan je proslavama Dana grada ili gradske slave.

  Odvajanje novca za romsku populaciju u šta spada zdravstvena zaštita, obrazovanje i materijal za obnovu kuća godinama je nepromenjiv i iznosi 500.000 dinara. Radi lakšeg poređenja u načinu utvrđivanja prioriteta LED reklame i reklamni materijal na godišnjem nivou građane košta 5 miliona dinara dok se za Rome izdvaja 10 puta manje.

  Kada su u pitanju verske zajednice koje okupljaju porodice važno je naglasiti da na konkursima koje raspisuje lokalna samouprava novac iz budžeta dobija isključivo SPC dok ostale verske zajednice nisu te sreće da dobiju novac predviđen za svoje aktivnosti.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indija-rimokatolickoj-crkvi-22-hiljade-evra-za-zauzece-javne-povrsine-lukiju-se-ne-naplacuje/

  Kultura je zakazala takođe, 2022. godine Kulturni centar Inđija nije odobrio prostor UKUD „Kalina“ za odžavanje manifestacije „Dani ukrajinske kulture“ zbog “zakazane projekcije filma” iako se ova manifestacija održava godinama unazad u istom prostoru.

  Parkovi u inđijskoj opštini od 2016. Godine ne poseduju mobilijar iako se svake godine kroz budžet provlači stavka “nabavka dečijeg mobilijara”.

  Javni prevoz za učenike iz naseljenih mesta je neredovan bez obzira na godišnje doba I vrmenske uslove. Decu često prevoze roditelji do škole i nazad. Osim javnog prevoza, đaci i studenti iz Čortanovaca i Beške dodatno su “hendikepirani” udaljenošću železničke stanice od njihovih mesta. Isti problem koji imaju deca putnici dele i njihovi roditelji koji rade u Beogradu ili Novom Sadu.

  Prema rečima lidera inđijskih naprednjaka, u poslednje dve godine u Inđiju se doselilo 1662 nova stanovnika koja su promenila mesto prebivališta, ali je zaboravio da napomene da je za godinu dana Inđiju napustilo 40 dece sa porodicama.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/u-poslednjih-godinu-dana-iz-indjije-u-inostranstvo-odselilo-se-40-dece-sa-porodicama/

  U nizu nabrajanja treba posebno izdvojiti da se Inđija, kao najbolje mesto za porodicu, nije oglasila povodom pogibije 17 mladih ljudi 3. Maja u Beogradu i dva dana posle u Mladenovcu.

  Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je tek 9.maja zasadio 9 sadnica u parku ispred osnovne škole “Jovan Popović” u Inđiji u znak večnog sećanja na žrtve u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”. Žrtve iz Mladenovca predsednik nije računao.

  – Inđija je postala najbolje mesto za porodicu. Svega ovoga ne bi bilo da nije odgovorne politike koju sprovodi predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić.- kazao je u današnjem saopštenju predsednik opštinskog odbora SNS Vladimir Gak pozivajući građane da podrže politiku SNS i predsednika Vučića 26. maja u Beogradu.

  V.M (IN Medija)

  Pročitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/lider-indijskih-naprednjaka-vladimir-gak-srbija-ne-sme-da-stane/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Gašić zakazao prvu sednicu Opštinskog veća

  Predsednik Opštine Inđija, Marko Gašić zakazao je prvu sednicu Opštinskog veća na kojoj će novi većnici dobiti svoja zaduženja za naredne četiri godine. […]

  Inđija: Subvencije za samozapošljavanje

  U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja opštine Inđija za period od 2024. do 2026. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Inđija, raspisali su javne pozive za učešće […]