• Stalna radna grupa za bezbednost novinara sutra zaseda u Novom Sadu, razlog – napadi na novinare

  Stalna radna grupa za bezbednost novinara održaće u petak, 19. aprila sastanak u Novom Sadu, povodom učestalih napada na novinare u tom gradu i u Vojvodini.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Stalna radna grupa za bezbednost novinara sutra zaseda u Novom Sadu, razlog – napadi na novinare
  Foto: Pixabay

  To je najavila Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM).

  Dalja eskalacija ozbiljnih pretnji povod je za organizaciju novog sastanka na kojem će biti razmotreni slučajevi pretnji i ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskih radnika u Novom Sadu, Inđiji, Staroj Pazovi i Somboru.- navodi se u saopštenju ANEM-a.

  Dodaje se da je cilj ovakvih sastanaka da se doprnese „okončanju principa nekažnjivosti“ za pretnje i napade na medijske radnike, i stvaranju boljih uslova za bavljenje novinarskom profesijom.

  Otvorena komunikacija uspostavljena kroz rad Stalne radne grupe za bezbednost novinara na nacionalnom nivou veoma je bitna kako bi tužilaštva, policija i drugi važni akteri u punoj meri shvatili novinarsku profesiju i njenu ulogu u zaštiti javnog interesa, a pogotovo posledice nasilnih napada na medijske radnike. – navodi se u saopštenju.

  Dodaje se da je neophodno ovakvu koordinaciju i otvorenu komunikaciju spustiti sa nacionalnog na lokalni nivo.

  Najavljeno je da će sastanku prisustvovati i novinari i novinarke koji su bili izloženi napadima i pretnjama: Dinko Gruhonjić, Ksenija Pavkov, Verica Marinčić, Saška Drobnjak, Sava Majstorov, Gordana Momčilović Ilić i Žarko Bogosavljević.

  Sastanku Stalne radne grupe za bezbednost novinara, koji će biti održan u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine, će prisustvovati i predstavnici Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu i Staroj Pazovi, kao i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i OEBS-a.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Aurora Borelis zabeležena i iznad Bačke Topole

  Planeta Zemlja je od juče pod udarom jake geomagnetne oluje koju izazivaju erupcije na površini Sunca do kojih je došlo prethodnih dana, što je dovelo do pojave fenomena Polarne […]