• Stanovnici Kamenove traže hitan prijem kod Vladimira Gaka

  Stanovnici Kamenove ulice u Inđiji prikupili su blizu stotinu potpisa koje su predali u zgradi opštine Inđija zahtevajući hitan sastanak sa predsednikom opštine Vladimirom Gakom ili sa nekim od njegovih saradnika. Razlog njihovog nezadovoljstva je što se pomenuta ulica nalazi tik uz žeezničku prugu gde se odvijaju radovi. Pored problema koji su im stvorili izvođači […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Stanovnici Kamenove traže hitan prijem kod Vladimira Gaka

  Stanovnici Kamenove ulice u Inđiji prikupili su blizu stotinu potpisa koje su predali u zgradi opštine Inđija zahtevajući hitan sastanak sa predsednikom opštine Vladimirom Gakom ili sa nekim od njegovih saradnika. Razlog njihovog nezadovoljstva je što se pomenuta ulica nalazi tik uz žeezničku prugu gde se odvijaju radovi.

  Pored problema koji su im stvorili izvođači radova na brzoj pruzi dodatni im stvaraju teški kamioni koji tom ulicom prolaze. Kamioni podižu prašinu te je u toku leta nemoguće boraviti u dvorištu pa ni otvarati prozore. U toku kišnog perioda, u ulici se stvaraju ogromne bare tako da bez gumenih čizama, stanovnici tog dela grada ne mogu iz svojih kuća izaći. Uz potpise, stanovnici Kamenove su predali i pismo Vladimiru Gaku u kom navode

  Vi kao predsednik opštine dužni  ste da nadgledate i rešavate problem koji pogađaju građane ali ste ostali nemi na naš poziv za pomoć. Sve institucija nas ignorišu više od godinu dana a tražimo samo osnovne stvari u svojoj ulici – čistoću, svež vazduh, zelenilo, bezbedan put i mesto za igrau.

  Ukoliko im predsednik opštine ili njegovi saradnici ne odgovore kada će se sastanak održati, u roku od nedelju dana, , stanovnici Kamenove najavljuju da će se obratiti svim većim medijima kako bi neko konačno obratio pažnju i na njih.

  Potpisi stanovnika Kamenove ulice

  Drugi put ovog meseca građani Inđije od vlasti traže rešenje

  Podsetimo da su se i građani ulica 9 Jugovića, Maksima Gorkog i Bloka 63 obraćali prvom čoveku opštine. Stanovnici pomenutih ulica tokom leta, u večernjim satima su mogli osetiti neprijatan miris, koji dolazi  iz pravca kiparske fabrike, koja se bavi  preradom mesa i koja je glavni izvoznik za kinesko tržište.

  U zgradu opštine su ih, umesto Vladimira Gaka,  primili načelnik opštinske uprave Aleksandar Banić i šef kabineta Nemanja Milojević.

  Iako su predstavnici vlasti tvrdili da ne postoji rešenje za njihov problem, posle mesec dana lokalna samouprava je javnost obavestila da je inspektor za zaštitu životne sredine  Odeljenja za inspekcijske poslove Opštine Inđija izdao nalog kiparskoj kompaniji „Кostas A Zakaria“ u Inđiji da izvrši potrebne aktivnosti na smanjenju emitovanja neprijatnih mirisa.

  IN Medija

  .

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]

  Šta inđinčani očekuju od buduće vlasti

  Građani Inđije nakon lokalnih izbora, koji su zakazani za 2. jun, očekuju da naredna vlast reši probleme na koje su im građani ukazivali prethodnih godina. […]