• Stara Pazova: Koalicija „Moguće je“ u izbornoj trci, prihvaćena i lista POKS-a

  Nakon što je izborna komisija u Staroj Pazovi na sednici drugog maja donela Rešenje o odbijanju liste „Moguće je- Pazova protiv nasilja – Novi DSS“ (Srbija centar Srce,Zeleno – levi front, Novi DSS, Narodni pokret Srbije, Ekološki ustanak – Ćuta), iz koalicije poručuju da su na ponovljenom postupku prikupljanja potpisa sakupili čak i više nego prvi put (preko 650 potpisa).

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Stara Pazova: Koalicija „Moguće je“ u izbornoj trci, prihvaćena i lista POKS-a

  Naime, nakon zakazivanja notara za prikupljanje potpisa, Boris Mutić (član ili simpatizer Demokratske stranke) nas obaveštava da je Aleksandar Korolija, predsednik OO Stranke slobode i pravde Stara Pazova, igrom slučaja, registrovao 12. marta 2024. godine Udruženje građana „PAZOVA PROTIV NASILJA“. To je trebalo da bude naziv koalicije koji je bio dogovoren na sastanku 01. marta 2024. godine u prostorijama Novog DSS-a u Novoj Pazovi, što je saopšteno javnosti putem društvenih mreža.Gore pomenuto Udruženje građana je registrovano za sledeće oblasti: Formalno i neformalno obrazovanje, promocija sporta, kulture i zdravih stilova života, rodne ravnopravnosti, inkluzije marginalizovanih grupa, pružanje pomoći i nege starim i nemoćnim licima, održivi razvoja i zaštita životne sredine. Dakle za sve osim za bavljenje politikom! Prvi uspeh tog Udruženja građana je bilo ne davanje saglasnosti za korišćenje imena liste „MOGUĆE JE – PAZOVA PROTIV NASILJA – NOVI DSS“ , za koje je prikupljeno preko 600 potpisa, a ne bilo šta iz oblasti za koju su registrovani. Umesto toga, SSP i DS, čitaj Aleksandar Korolija i Aleksandar Knežević, poznatiji kao Pištolj (gle čuda dva Aleksandra) počinju prikupljanje potpisa za svoju listu koja će izgleda nositi ime Udruženja građana registrovanog za sve osim bavljenja politikom, kompromitujući time sve navedene oblasti delovanja i grupe obuhvaćene njima. Jedino što su u stvari uspeli je to da umesto nas, 600 potpisa, preda stranka koja je na decembarskim parlamentarnim izborima na teritoriji Opštine Stara Pazova dobila manje od 250 glasova. Reč je o Narodnoj Stranci Vuka Jeremića (izborna lista Da se narod pita). Listu je predao, gle još većeg čuda, Saša Barišić (za njega nismo sigurni ali možda je i on Aleksandar) inače predsednik IO MZ Nova Pazova. Koliko znamo, dotični je istaknuti član SNS, što sve ove događaje čini, u najmanju ruku, bizarnim. Da li je moguće da su svojim postupcima dva Aleksandra učinila uslugu jednom Saši da dobije bolju poziciju na glasačkom listiću? Da li zbog toga očekuju protivuslugu? Jedno je sigurno, nisu to učinili zbog sebe jer oni još uvek nisu skupili potpise.Na njihovu veliku žalost, koalicija „Moguće je“ je to po drugi put uradila, a ako treba možemo još jednom. Možda se priključi još koji Aleksandar, frustriran činjenicom da je neko sposobniji od, po svemu sudeći, njegovih satelita.- zaključuje se u saopštenju.

  Podsetimo da se u opštini Stara Pazova do sada proglašene izborne liste koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, lista kandidata za odbornike Narodne stranke „Da se narod pita“ i „Za zelenu Pazovu – ako ne sad, kad – Dr Dejan Žujović“ .

  Takođe, prihvaćena je lista i Pokreta obnove kraljevine Srbije. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Izbori 2024