• Stara Pazova: Osknavljen Tustin mural

  Nepun dan nakon što je u Staroj Pazovi uništen mural posvećen ratnom zločincu Ratku Mladiću, nepoznati počinioci su se okomili na frontmena hrvatskog benda „Kud idijoti“ tačnije na mural posvećen Branku Črncu – Tusti. Mural posvećen Tusti je zvanično otvoren pre dve godine, 16. juna,  kada je otvoren  i Tustin prolaz u Staroj Pazovi  Na […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Stara Pazova: Osknavljen Tustin mural

  Nepun dan nakon što je u Staroj Pazovi uništen mural posvećen ratnom zločincu Ratku Mladiću, nepoznati počinioci su se okomili na frontmena hrvatskog benda „Kud idijoti“ tačnije na mural posvećen Branku Črncu – Tusti.

  Mural posvećen Tusti je zvanično otvoren pre dve godine, 16. juna,  kada je otvoren  i Tustin prolaz u Staroj Pazovi  Na muralu piše: “Ja sjećam se”. Basista brenda Dr Fric je tada promovisao  knjigu, dok su Lutke na koncu svirale legendarne „Idijote“.

  Priču o Tustinom prolazu i muralu pokrenuo je lokalni fan benda „Kud idijoti“,  Miodrag Rakić Miga poznatiji kao „Bata Raka“.

  Čitao sam na netu da Fric ide po gradovima Srbije i promoviše knjigu, pomislio sam da bi bilo super da jedna promocija bude i u Staroj Pazovi. Kao velikom fanu „Kud Idijota“ hteo sam da uradimo nešto kako bi samog Frica iznenadili. Okupio sam ljude preko društvenih mreža i skupili smo nekih 200 – 300 evra kako bi se uradio mural posvećen Tusti. U Beogradu sam našao momka koji bi nam naslikao mural i tako je krenulo. – objašnjava Bata Raka.

  Dan kada je Tusta dobio prolaz

  Prema njegovim rečima, iznenađenje nije u potpunosti uspelo jer je Fric čitav proces stvaranja murala mogao da vidi na društvenim mrežama.

  Ljudi su takvi, vole da dele ali, tog 16. juna kada je Fric došao u Pazovu nije mogao a da se ne iznenadi. Na licu mu se videlo da je srećan. Posle promocije knjige,  bend Lutke na koncu nam je svirao legendarne Idijote. Meni lično je to bio jedan od najlepših dana u životu- priseća se Bata Raka.

  Kao što smo naveli, dve godine Tusta je imao svoj prolaz i mural u Staroj Pazovi ali je nekom zasmetao i sada je uništen.

  Nije mi jasno kome je mogao Tusta da smeta, suze su mi krenule kada sam video šta su uradili. Zvao sam autora murala, kako bi popravio ono što se popraviti može. Mada, iskreno mislim da mi Tustu ne zaslužujemo. – rekao je za IN Medija Bata Raka.

  Pored Tustinog lika i naziva benda na muralu je bio ispisan datum 11.04.1991. dan kad je održan prvi koncert ovog benda u Staroj Pazovi i poslednji njihov u Srbiji pred rat i raspad bivše države.

  M. Blečić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Muzika