• “Stare kuke” pripremaju novi album

  Bend “Stare kuke” iz Inđije nakon uspešnog debi albuma “Mohikanci moji” priprema nove pesme, potvrdio je za IN Medija portal pevač benda, Vladimir Marčetić Šikac. – “Stare kuke” su u procesu rada na novim pesmama, već oko pola drugog albuma je gotovo. Radimo vredno individualno i grupno na probama kod mene u podrumu. Da bar […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  “Stare kuke” pripremaju novi album

  Bend “Stare kuke” iz Inđije nakon uspešnog debi albuma “Mohikanci moji” priprema nove pesme, potvrdio je za IN Medija portal pevač benda, Vladimir Marčetić Šikac.

  – “Stare kuke” su u procesu rada na novim pesmama, već oko pola drugog albuma je gotovo. Radimo vredno individualno i grupno na probama kod mene u podrumu. Da bar nešto korisno bude od ove Кorone.

  Kako i da li danas svirate?

  I pored te, po mom mišljenju velike rokenrol prevare, zvane Кorona, mi smo ipak uspeli da malo sviramo. U momentu kada je krenula zabrana kretanja u proleće ove godine, otkazano nam je preko 15 svirki. Svi su se prepali, a onaj ko nije, njemu nisu dali da organizuje svirke. Кasnije na leto je nešto bilo, uglavnom su to privatne zabave, jer se vlasnicima lokala ne isplati da plaćaju bendove, pošto ne mogu da rade duže od 23:00.

  https://www.youtube.com/watch?v=-uGtAwG7jJ0


   

  Podsetimo, ekipa u sastavu Vladimir Marčetić Šikac (vokal), Igor Skendžić (bas gitara), Bogdan Hemun (gitara) i Vladimir Vukas (bubanj)  svirala je godinama poznate obrade sve do momenta dok nije vreme došlo za autorski rad. Sa svirkama su počeli davne 1997. godine a svoj debi album „Mohikanci moji“ grupa „Stare kuke“ objavila je 2017. godine, u izdanju „Rnr rekords“..Na albumu se našlo sedam autorskih pesama i obrada numere Scuttle buttin Stivija Reja Vone. Pevač benda, Vladimir Marčetić Šikac kaže za IN Medija portal da je bend “Stare kuke” nastao jer su posle dvadesetak godina tuđih pesama rešili da  nešto ostane iza njih, da danas-sutra njihova deca kažu “ovo je moj tata otpevao, ili odsvirao”.

  Muzike i rifova je uvek bilo, falili su dobri tekstovi. Mi smo imali sreću pa je većinu tekstova za nas napisao Aleksandar Mijalković Šaca, tako da nije bilo teško uraditi muziku. Jedan tekst sam napisao ja (pesmu Vizard) jedan tekst i muziku je napisao Boban Nedeljković (pesma “Gde si sad?”). Boba Hemun uglavnom piše muziku, ja sam napisao par pesama, ali svi zajedno radimo na aranžmanima. Pesmu za Olju B. je napisao Branislav Basic Pekar.

  Kako je protekla promocija albuma, gde ste nastupali i koliko si zadovoljan održanim svirkama?.

  Što se tiče promocije albuma mi smo zadovoljni, imali smo promociju u našoj Inđiji u prepunom kafeu Kulturnog centra. Imali smo promociju u Novom Sadu, kafe Fokstrot zatim u Beogradu u klubu Sinerman. Gostovala na radio Beogradu, radio Novi Sad takođe nastupali na televizijama, a sve uz pomoć naših izdavača RNR rekords čijim smo odnosom prema nama prezadovoljni. I mi smo se njima zahvalili na naš način, jakom i iskrenom svirkom. Imali smo promocije albuma još po klubovima u Staroj i Novoj Pazovi, Rumi, Sremskoj  Mitrovici…

  Šikac objašnjava da će novi album, na kom se već uveliko radi, biti zreliji

   – Ove nove stvari što radimo će biti zrelije, neke greške koje smo napravili sad ispravljamo.

  M. Blečić

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije INTERVJU

  Vivien Kurtović: Emocija kao inspiracija

  Pogled na umetnost kao i razumevanje iste su vrlo individualni. “Običan” čovek drugačije sagledava pojam ljubavi od pesnika. A da je to zaista tako, možemo da vidimo na primeru Vivien […]