• Stari Slankamen: Razvijanje ribolovnog turizma?

  Udruženje „Rečni rakovi“ početkom oktobra organizuje takmičenje „pecanje na varalicu“u Starom Slankamenu. Cilj takmičenja, prema rečima organizatora, je širenje turističke ponude,  očuvanje reka kao i edukacije najmlađih. Nakon uspešno održane akcije čišćenja priobalja Dunava u Starom Slankamenu, Udruženje „Rečni rakovi“ planira da u oktobru organizuje još jednu akciju, ovog puta u vidu takmičenja „pecanje na […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Stari Slankamen: Razvijanje ribolovnog turizma?

  Udruženje „Rečni rakovi“ početkom oktobra organizuje takmičenje „pecanje na varalicu“u Starom Slankamenu. Cilj takmičenja, prema rečima organizatora, je širenje turističke ponude,  očuvanje reka kao i edukacije najmlađih.

  Nakon uspešno održane akcije čišćenja priobalja Dunava u Starom Slankamenu, Udruženje „Rečni rakovi“ planira da u oktobru organizuje još jednu akciju, ovog puta u vidu takmičenja „pecanje na varalicu“. Ideja je proistekla iz želje da se ovaj deo Dunava iskoristi kroz turističke, sportske i ekološke aktivnosti namenjene pre svega najmlađima.

  -Ovo takmičenje je samo početak realizacije brojnih ideja za širenje turističke ponude Starog Slankamena,očuvanju reka,prirode i u edukaciji mladje populacije. Plan je da se deci približi ribolov kao jedan divan sport ali i razvije svest o važnosti očuvanja prirode. – ističe predsednik Udruženja Nenad Pešut.

  On je za IN Medija kazao da su brojni pokušaji da se lokalna samouprava uključi u ovaj projekat naišli na ignorisanje i da će u realizaciju ući sami.

  -Stari Slankamen će početkom oktobra ugostiti 20 profesionalnih „varaličaraca“ najboljih u Srbiji. Slankamen je ekskluzivno i kvalitetno mesto za razvijanje ribnog turizma, o kom za sada niko ne vodi računa osim mene. Za organizaciju ovakvog događaja naravno da je poreban novac, kako seiz lokalne samouprave niko nije oglasio povodom naših predloga potrebno je da nam se priključe firme i pojedinci koji bi pomogli kroz donacije. – objašnjava Pešut.

  On ističe da je ribolovni turizam u Srbiji slabo razvijen, prema statistici u Vojvodini ima oko 50 000 ribolovaca dok je u Srbiji taj broj dostigao 100.000. Prema njegovim rečima ribolovni turizam ima potencijal bolji od zimskog ili letnjeg turizma, jer sezona traje od prvih lepih dana do kasne jeseni, da su ovim turizmom obuhvaćena i sela i manja mesta koji mogu da ponude smeštajne kapacitete što sve obećava dobu zaradu lokalnom stanovništvu. Ideja pokretanje ovog vida turizma u Starom Slankamenu animirala bi lokalno stanovništvo, povećalo broj turista i same ponude ali bi i Inđiju podigla na lidersko mesto ovog vida turizma.

  Takmičenje je planirano za prvi vikend u oktobru.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija