• Stari Slankamen: Takmičenje u pecanju varalicom 29. i 30. oktobra

  Udruženje „Rečni rakovi“ početkom 29. i 30.oktobra organizuje takmičenje „pecanje na varalicu“u Starom Slankamenu. Cilj takmičenja, prema rečima organizatora, je širenje turističke ponude,  očuvanje reka kao i edukacije najmlađih. Očekivana pomoć lokalne samouprave u organizaciji takmičenja izostala, tvrde organizatori. Takmičenju se do sada odazvalo 20 učesnika koji će u dva dana boravka u Starom Slankamenu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Stari Slankamen: Takmičenje u pecanju varalicom 29. i 30. oktobra

  Udruženje „Rečni rakovi“ početkom 29. i 30.oktobra organizuje takmičenje „pecanje na varalicu“u Starom Slankamenu. Cilj takmičenja, prema rečima organizatora, je širenje turističke ponude,  očuvanje reka kao i edukacije najmlađih. Očekivana pomoć lokalne samouprave u organizaciji takmičenja izostala, tvrde organizatori.

  Takmičenju se do sada odazvalo 20 učesnika koji će u dva dana boravka u Starom Slankamenu prvi put na ovom delu Dunava odmeriti snage u “varaličarenju”. Ideja je proistekla iz želje da se ovaj deo Dunava iskoristi kroz turističke, sportske i ekološke aktivnosti namenjene pre svega najmlađima.

  -Ovo takmičenje je samo početak realizacije brojnih ideja za širenje turističke ponude Starog Slankamena,očuvanju reka,prirode i u edukaciji mladje populacije. Plan je da se deci približi ribolov kao jedan divan sport ali i razvije svest o važnosti očuvanja prirode. – ističe predsednik Udruženja Nenad Pešut.

  Iako je postojala najava da će ovaj događaj podržati turistička organizacija opštine Inđija, do saradnje nije došlo. Organizatori su pored stvaranja uslova i prikupljanja prijava tri nedelje pred takmičenje prinuđeni da traže donatoe.

  Za organizaciju ovakvog događaja naravno da je poreban novac, kako se iz lokalne samouprave niko nije oglasio povodom naših predloga potrebno je da nam se priključe firme i pojedinci koji bi pomogli kroz donacije. – objašnjava Pešut.

  On ističe da je ribolovni turizam u Srbiji slabo razvijen, prema statistici u Vojvodini ima oko 50 000 ribolovaca dok je u Srbiji taj broj dostigao 100.000. Prema njegovim rečima ribolovni turizam ima potencijal bolji od zimskog ili letnjeg turizma, jer sezona traje od prvih lepih dana do kasne jeseni, da su ovim turizmom obuhvaćena i sela i manja mesta koji mogu da ponude smeštajne kapacitete što sve obećava dobu zaradu lokalnom stanovništvu. Ideja pokretanje ovog vida turizma u Starom Slankamenu animirala bi lokalno stanovništvo, povećalo broj turista i same ponude ali bi i Inđiju podigla na lidersko mesto ovog vida turizma.

  V.M (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]