Stari Slankamen: Trudnica i majka jednogodišnje devojčice odazvale se akciji čišćenja obale Dunava

Udruženje „Rečni rakovi“  u sklopu projekta „Donau Cleanup“ organizovalo je akciju čišćenja dela obale Dunava u Starom Slankamenu u subotu 17. septembra. Akcija je prvobitno bila zakazana za 10. septembar i odložena zbog lošeg vremena, ovog puta uprkos kiši aktivisti su očistili obalu Dunava u dužini od 1 kilometra. Ovoj akciji odazvalo se 11 volontera od 50 […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Stari Slankamen: Trudnica i majka jednogodišnje devojčice odazvale se akciji čišćenja obale Dunava

Udruženje „Rečni rakovi“  u sklopu projekta „Donau Cleanup“ organizovalo je akciju čišćenja dela obale Dunava u Starom Slankamenu u subotu 17. septembra. Akcija je prvobitno bila zakazana za 10. septembar i odložena zbog lošeg vremena, ovog puta uprkos kiši aktivisti su očistili obalu Dunava u dužini od 1 kilometra. Ovoj akciji odazvalo se 11 volontera od 50 koji su se prijavili i sakupljeno je 50 kesa otpada. Sakupljeno smeće preuzeće JKP “Komunalac” koji se jedini odazvao akciji na poziv Udruženja “Rečni rakovi”.

U par sati akcije volonteri su sakupili 50 kesa smeća koje se nalazilo na obali Dunava u Starom Slankamenu. Deo obale koji je obuhvaćen ovom akcijom dug je 1 kilometar a organizatori planiraju da slične akcije orgnizuju ponovo.

Foto: Stari Slankamen 17.septembar / čišćenje priobalja Dunava

-Od 50 onih koji su se prijavili njih 11 je juče došlo. Posebno moram istaći da nam se pridružila trudnica u sedmom mesecu tudnoće kao i majka jednogodišnje devojčice koja je sa svojom ćerkicom učestvovala u čišćenju obale Dunava. Pored toga pridružila nam se i devojka iz Majamija koja je čistila “naše smeće”. Moram da se zahvalim i JKP “Komunalac” koji je donirao kese za smeće i rukavice za volontere  a sakupljeno smeće će sutra odvesti na deponiju. Ovo komunalno preduzeće jedino se odazvalo pozivu da se priključi akciji, iako smo se obraćali svim preduzećima u sklopu lokalne samouprave – kaže za IN Medija predsednik Udruženja “Rečni rakovi” Nend Pešut.

Foto: Stari Slankamen 17.septembar / čišćenje priobalja Dunava

Pešut naglašava da će sledeća kacija uključiti i sakupljanje stakla koje se nalazi duž obale a prema njegovoj proceni ima ga oko 5 tona.

Verica Marinčić ( IN Medija )

Povezane vesti:

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/stari-slankamen-akcija-ciscenja-dela-obale-dunava/

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Inđija: Novac za kupovinu kuće na selu za još jednu inđijsku porodicu

U Ministarstvu za brigu o selu još jedna porodica iz Inđije potpisala je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom za mlade bračne parove, gde su prisustvovali pomoćnik predsednika inđijske opštine Živan Živanović i direktorka Agencije za ruralni razvoj Ivana Peović-Ševrt, saopštila je lokalna samouprava.

Ješić i Jovanović noćna mora za lokalnu vlast

Nekadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić i mladi odbornik Strahinja Jovanosvić najveća su „pretnja“ u očima lokalne vlasti na predstojećim lokalnim izborima koji Inđiju očekuju 2024. godine. Nakon rezultata ankete koja je vršena među građanima Inđije lokalna vlast se svim snagama usmerila na diskreditovanje Ješića i Jovanovića.

Krčedinci opet bez vode i objašnjenja

Mesna zajednica Krčedin je na svom Fejsbuk nalogu obavestila meštane o prekidu vodosnabdevanja u periodu od 7 do 17 sati ali nakon isteka predviđenog vremena niko se nije oglasio o razlozima i eventualnim terminima kada će voda doći.

Čortanovci: Meštani priželjkuju zbor građana, Savet Mesne zajednice ćuti

Čortanovčani se ne obaziru na komentar predsednika opštine Inđija da nije realno očekivati povratak železničke stanice tom selu kao i da peticija nije pokrenuta od strane meštana nego od pojedinaca koji su „protiv svega“. Zanemarivši izjave prvog čoveka Inđije pokrenuli su anketu u kojoj se meštani izjašnjavaju o održavanju zbora građana.