• Stefanović : Naprednjaci spinuju, nema govora o napadu na Vučića

  Institut za političko umrežavanje pokrenuo je peticiju za odbranu ugleda predsednika Srbije, a među potpisnicima nalazi se više stotina osoba, među kojima su narodni poslanik Lav Pajkić, nekadašnji ministar Zoran Đorđević, pevač Aca Lukas, Ivica Dačić, Zlatibor Lončar, influenserka Ruža Rupić, pevačica Marina Visković i drugi, piše Nova.rs. Institut za političko umrežanje, kako za sebe […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Stefanović : Naprednjaci spinuju, nema govora o napadu na Vučića

  Institut za političko umrežavanje pokrenuo je peticiju za odbranu ugleda predsednika Srbije, a među potpisnicima nalazi se više stotina osoba, među kojima su narodni poslanik Lav Pajkić, nekadašnji ministar Zoran Đorđević, pevač Aca Lukas, Ivica Dačić, Zlatibor Lončar, influenserka Ruža Rupić, pevačica Marina Visković i drugi, piše Nova.rs.

  Institut za političko umrežanje, kako za sebe kažu „patriotska organizacija osnovana 2020.godine“ pokrenula je onlajn peticiju kako bi podržala predsednika Vučića i borbi protiv „medijskog rata“ koji se vodi protiv njega.

  „Medijski rat protiv Aleksandra Vučića ima opasne i krajnje destabilizujuće namere sa ciljem omalovažavanja kako institucije predsednika, koja svoj legitimitet crpi iz direktne i većinske podrške građana na izborima i koja po Ustavu Republike Srbije izražava jedinstvo svih njenih građana, tako i sa ciljem obesmišljavanja sudstva i tužilaštva. Pod izgovorom borbe protiv navodnih kriminalnih struktura u vlasti, optužujući predsednika zemlje bez ikakvih materijalnih i drugih dokaza za teška krivična dela duboko su uznemirila srpsku javnost, ove strukture svojim delovanjem utiču na unižavanje ugleda institucije predsednika države i ugleda Republike Srbije u celini“, navodi se u peticiji.

  Pored toga, predsednici gradskih i opštinskih odbora Srpske napredne stranke u Srbiji izdaju saopštenje medijima u kom navode podršku Aleksandru Vučiću.

  Građanima ostaje gorak ukus gađenja nakon spoznaje kako se i sa koliko energije tajkunsko mafijaška opozicija ustremila da obesmisli zverstva koljača, pružajuci im pravnu, medijsku i drugu podršku, pronalazeći u njima saveznike za rušenje vlasti. Đilasova afirmacija zla zaslužuje društvenu osudu – navode naprednjaci.

  Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, Borko Stefanović kaže za IN Medija da je ovde reč o interesno povezanoj grupi ljudi koja je svesna da odlazak sa vlasti verovatno za njih znači i odlazak sa slobode.

  –  Naprednjaci to rade neprekidno, od momenta kada su preuzeli vlast u Srbiji. Naravno da oni ističu kako je priča o povezanosti vrha države sa kriminalnim grupama zapravo napad na aktuelnog predsednika Republike Srbije i njegovu porodicu.Veoma je zanimljivo da ovde niti ko napada predsednika niti tome slično. Uopšte ovde nije bitan Aleksandar Vučić niti njegova porodica. Javnost u Srbiji zanima funkcija koju Vučić ima a koje se očigledno zloupotrebljava i zanima ih zbog čega je nasilje u Srbiji sve veće.

  Aleksandar Vučić
  foto: Beta

  Stefanović kaće da očekuje da će predsstavnici Srpske napredne stranke nastaviti sa sličnim kampanjama jer to rade već devet godina.

  Oni će nastaviti sa spinovanjem, pokušavajući da se izvuku iz ove nepovoljne situacije koja nije nastala samo ubog kriminala i korupcije već realno teškog ekonomskog stanja u zemlji za koje su upravo oni odgovorni.

  Podsetimo , Koalicija za slobodu medija je pozvala sve nadležne institucije i odgovorna lica da učine sve što je u njihovoj nadležnosti da pod hitno zaustave opasnu i protivzakonitu kampanju, koju protiv redakcije Centra za istraživanje korupcije i kriminala KRIK vode provladini mediji u Srbiji.

  Ova žestoka kampanja započela je nakon što je KRIK u sredu objavio delove transkripta iskaza privedenog vođe grupe “Principi” Veljka Belivuka iz istrage koja je u toku, a u kojem je ovaj govorio o povezanosti svog kriminalnog klana sa državnim vrhom i porodicom predsednika Srbije, podsećaju iz Koalicije za slobodu medija,.

  Miodrag Blečić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI