• Stiže obećanih 50€ za penzionere

  Nova isplata pomoći penzionerima u Srbiji biće organizovana 22. septembra, najavio je ministar finansija Siniša Mali, dodajući da se radi o 50 evra pomoći iz državnog budžeta. Kako je rekao, u novembru će svi građani dobiti po 30 evra, u decembru još po 20, dok će početkom naredne godine samo penzionerima biti isplaćeno još 20.000 […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Stiže obećanih 50€ za penzionere

  Nova isplata pomoći penzionerima u Srbiji biće organizovana 22. septembra, najavio je ministar finansija Siniša Mali, dodajući da se radi o 50 evra pomoći iz državnog budžeta.

  Kako je rekao, u novembru će svi građani dobiti po 30 evra, u decembru još po 20, dok će početkom naredne godine samo penzionerima biti isplaćeno još 20.000 dinara.

  Siniša Mali, instagram

  Ministar Mali učestvuje i u pregovorima o minimalnoj zaradi, koji još nisu urodili plodom. U ime države, on je predložio da minimalac bude 35.012 dinara, što je povećanje od 9,4% i kako kaže, “trenutno pokriva 81,5% potrošačke korpe”.

  Predlog je i da povećaćamo neoporezivi deo zarada za hiljadu dinara, na 19.300 dinara, ka oi da se doprinosi za PIO smanje za 0,5% – objasnio je Mali.

  Konačna odluka o “minimalcu” biće doneta do 15. septembra.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Preminuo modni kreator Roberto Kavali

  Od sredine devedesetih godina on je bio jedno od najvećih imena u modi, sa prodavnicama širom sveta i poznatim obožavaocima poput Lennya Kravitza i Cindy […]