• Studenti predali RTS-u zahtev da gostuju u nekoj od informativnih emisija javnog servisa

  Studenti predali RTS-u zahtev da gostuju u nekoj od informativnih emisija javnog servisa.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Studenti predali RTS-u zahtev da gostuju u nekoj od informativnih emisija javnog servisa

  Predstavnici neformalne organizacije „Borba“ predali su dopis RTS-u sa zahtevom da gostuju u nekom od informativnih programa javnog servisa.

  Kako kažu studenti, mladi su pogrešno predstavljeni u medijima.

  Studentkinja arhitekture Staša Cvetković kazala je novinarima ispred zgrade RTS u Beogradu da aktivisti smatraju da javni servis mora da bude objektivan prilikom izveštavanja, a da se to može postići jedino kroz otvoren dijalog sa mladima.

  Kako je kazala, oni su već slali dopis RTS-u, ali im je rečeno da ništa nije stiglo i da ne znaju o čemu se radi, te su ovog puta odlučili da ga dostave javno.

   Aktivisti su u dopisu izrazili zabrinutost što ih proteklih meseci, uprkos, kako su naveli, „brojnim aktuelnostima“, javni servis nije pozvao u neku od informativnih emisija.

  Ukoliko RTS ne bude ispunio njihovu molbu, rekli su da će se za pomoć obratiti međunarodnim organizacijama.

  U obraćanju novinarima, aktivisti Borbe su najavili da će učestvovati u večerašnjem protestu ispred sedišta Republičke izborne komisije u Beogradu, u organizaciji koalicije „Srbija protiv nasilja“, a koji će početi u 18 časova.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vlada Srbije: Skuplji hleb od brašna T-500

  Vlada Srbije usvojila je danas izmenjenu Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500" kojom se koriguje cena te životne namirnice jer su poskupele […]

  Za vikend promocija programa InfinitUm

  U subotu 22. juna održava se promocija InfinitUm u Oplenačkoj 33d u Beogradu. InfinitUm je program intelektualnog, socijalnog i emocionalnog razvoja dece. […]