Sudžum odbornicima SNS-a: Nismo populisti kako nas predstavljate medijima

Na poslednjem zasedanju Skupštine opštine Inđija, prilikom rasprave o donošenju Programa kapitalnih investicija 2022- 2027. godinu, odbornik Građanina Božidar Sudžum naveo je da su odbornici tog pokreta podržali program zbog, kako je rekao, činjenice da su pojedine kapitalne investicije i oni predložili. Tom prilikom on je zamerio predstavnicima lokalne vlasti način na koji vlast u […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Sudžum odbornicima SNS-a: Nismo populisti kako nas predstavljate medijima

Na poslednjem zasedanju Skupštine opštine Inđija, prilikom rasprave o donošenju Programa kapitalnih investicija 2022- 2027. godinu, odbornik Građanina Božidar Sudžum naveo je da su odbornici tog pokreta podržali program zbog, kako je rekao, činjenice da su pojedine kapitalne investicije i oni predložili. Tom prilikom on je zamerio predstavnicima lokalne vlasti način na koji vlast u medijima govori o odbornicima Građanina.

Podsetimo da su na poslednjoj sednici Skupštine opštine Inđija odbornici usvojili dokument u kome je ucrtan put ili pravac kojim će Inđija kao opština ići u naredne četiri godine. Opozicioni odbornik  Božidar Sudžum je pre glasanja rekao da će pokret Građanin glasati „Za“ Nacrt Programa jer je dobar deo kapitalnih investicija bio predlog i odbornika pomenutog pokreta.

 Sudžum se u svom obraćanju osvrnuo i na odnos lokalne vlasti prema odbornicima Građanina.

Ono što bih ja voleo kao odbornik Građanina je da se mi ne spominjemo u medijima kao populisti jer takvim narativom idete protiv sebe. Mislim da zbog ovakvih stvari, ukoliko se usaglasimo kao kod ovog Programa, i neke od investicija predložimo, ova skupština dobija na smislu jer je to dokaz da dijalog postoji.Dokaz da dijalog postoji je i to da suprotna strana spozna ono što bi trebala da uradii, onda ova skupština ima smisla – kazao je Božidar Sudžum.

U Programu kapitalnih investicija se može pročitati da su prioriteti identični onima o kojima se već više od deceniju govori, uglavnom pred lokalne izbore. Pa tako u kapitalne investicije spadaju: Završetak sportske hale u Inđiji, izgradnja trim staze u Lejama, rekonstrukciija trga Slobode u Inđiji, rekonstrukcija gradske pijace, navodnjavanje u Starom i Novom Slankamenu, sanacija gradske deponije, asfaltiranje neasfaltiranih ulica a tu su i mobilijari za decu u parkovima kao i završetak jugoistočnog kraka zaobilaznice.  

Lokalni parlament u Inđiji

Takođe, u Programu se građanima obratio pismom  predsednik opštine Vladimir Gak koji navodi, između ostalog, da je svrha dokumenta “stvaranje uslove da se javna sredstva, koja se plaćaju kroz poreze i drugih obaveze, koriste racionalno.”

Osim predlagača Nacrta Plana, većnika i odbornika, pismo predsednika opštine nisu imali priliku da vide oni kojima je pismo namenjeno – građani Inđije. Doduše, tvrdi lokalna vlast, Nacrt Programa kapitalnih investicija je bio na javnoj raspravi koja je sprovedena od četvrtog do osmog jula ove godine.

Međutim, kao i u ostalim slučajevima, kada je organizovana javna rasprava, osim predlagača se niko nije pojavio niti su dostavljene primedbe, predlozi i sugesticije u pisanoj formi ili elektronskom poštom.

Naslovna: skrinšot FB profil GrađanIN

M.B: (IN Medija)

Opštirnije o Programu kapitalnih investicija:

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/program-kapitalnih-investicija-za-koji-niko-nije-imao-predloge-ni-sugestije/

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Štrajk operative u JKP „Vodovod i kanalizacija“?

Radnici sektora operative JKP „Vodovod i kanalizacija“ najavljuju mogućnost štrajka ukoliko rukovodstvo ovog preduzeća ne ispuni njihove zahteve o kojima će izvestiti tehničkog direktora Dragana Došena u ponedeljak 4.decembra.

U Inđiji za godinu dana policiji prijavljeno 169 slučajeva nasilja

U poslednjih godinu dana na teritoriji inđijske opštine prijavljeno je 169 slučajeva nasilja, od tog broja podnete su 44 krivične prijave za nasilje u porodici a ukupno je izrečeno 144 hitnih mera i sve su produžene odlukama Suda u Staroj Pazovi, podaci su Ministarstva unutrašnjih poslova za područje Inđije za poslednjih godinu dana.

Rasprava o rebalansu budžeta prerasla u dnevnik uvreda

Zaljubljeni ste u Gornana Ješića, punački ste, ne umete da čitate, mrzite SNS, vi (SNS) ste najgora vlast koja je zadesila Inđiju kroz istoriju, trošite novac po kafanama i pravdate se da je to zbog investitora – samo je deo narativa na relaciji Gak – Jovanović na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta.