• Sudžum odbornicima SNS-a: Nismo populisti kako nas predstavljate medijima

  Na poslednjem zasedanju Skupštine opštine Inđija, prilikom rasprave o donošenju Programa kapitalnih investicija 2022- 2027. godinu, odbornik Građanina Božidar Sudžum naveo je da su odbornici tog pokreta podržali program zbog, kako je rekao, činjenice da su pojedine kapitalne investicije i oni predložili. Tom prilikom on je zamerio predstavnicima lokalne vlasti način na koji vlast u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sudžum odbornicima SNS-a: Nismo populisti kako nas predstavljate medijima

  Na poslednjem zasedanju Skupštine opštine Inđija, prilikom rasprave o donošenju Programa kapitalnih investicija 2022- 2027. godinu, odbornik Građanina Božidar Sudžum naveo je da su odbornici tog pokreta podržali program zbog, kako je rekao, činjenice da su pojedine kapitalne investicije i oni predložili. Tom prilikom on je zamerio predstavnicima lokalne vlasti način na koji vlast u medijima govori o odbornicima Građanina.

  Podsetimo da su na poslednjoj sednici Skupštine opštine Inđija odbornici usvojili dokument u kome je ucrtan put ili pravac kojim će Inđija kao opština ići u naredne četiri godine. Opozicioni odbornik  Božidar Sudžum je pre glasanja rekao da će pokret Građanin glasati „Za“ Nacrt Programa jer je dobar deo kapitalnih investicija bio predlog i odbornika pomenutog pokreta.

   Sudžum se u svom obraćanju osvrnuo i na odnos lokalne vlasti prema odbornicima Građanina.

  Ono što bih ja voleo kao odbornik Građanina je da se mi ne spominjemo u medijima kao populisti jer takvim narativom idete protiv sebe. Mislim da zbog ovakvih stvari, ukoliko se usaglasimo kao kod ovog Programa, i neke od investicija predložimo, ova skupština dobija na smislu jer je to dokaz da dijalog postoji.Dokaz da dijalog postoji je i to da suprotna strana spozna ono što bi trebala da uradii, onda ova skupština ima smisla – kazao je Božidar Sudžum.

  U Programu kapitalnih investicija se može pročitati da su prioriteti identični onima o kojima se već više od deceniju govori, uglavnom pred lokalne izbore. Pa tako u kapitalne investicije spadaju: Završetak sportske hale u Inđiji, izgradnja trim staze u Lejama, rekonstrukciija trga Slobode u Inđiji, rekonstrukcija gradske pijace, navodnjavanje u Starom i Novom Slankamenu, sanacija gradske deponije, asfaltiranje neasfaltiranih ulica a tu su i mobilijari za decu u parkovima kao i završetak jugoistočnog kraka zaobilaznice.  

  Lokalni parlament u Inđiji

  Takođe, u Programu se građanima obratio pismom  predsednik opštine Vladimir Gak koji navodi, između ostalog, da je svrha dokumenta “stvaranje uslove da se javna sredstva, koja se plaćaju kroz poreze i drugih obaveze, koriste racionalno.”

  Osim predlagača Nacrta Plana, većnika i odbornika, pismo predsednika opštine nisu imali priliku da vide oni kojima je pismo namenjeno – građani Inđije. Doduše, tvrdi lokalna vlast, Nacrt Programa kapitalnih investicija je bio na javnoj raspravi koja je sprovedena od četvrtog do osmog jula ove godine.

  Međutim, kao i u ostalim slučajevima, kada je organizovana javna rasprava, osim predlagača se niko nije pojavio niti su dostavljene primedbe, predlozi i sugesticije u pisanoj formi ili elektronskom poštom.

  Naslovna: skrinšot FB profil GrađanIN

  M.B: (IN Medija)

  Opštirnije o Programu kapitalnih investicija:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/program-kapitalnih-investicija-za-koji-niko-nije-imao-predloge-ni-sugestije/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika