• Sudžum: Opština Inđija već šest godina ne može da izdejstvuje jednu običnu saglasnost Vlade RS

  Odbornik u Skupštini opštine Inđija, Božidar Sudžum je, na zvaničnoj stranici pokreta Građanin, podsetio da lokalna vlast u Inđiji najavljuje industrijsku zonu u Beški već 6 godina a da realizacija projekta za koga je u 2017. godini planirano iz budžeta 65 miliona dinara nije ni započeta. Sudžum kaže da pokret Građanin ne želi da umanji […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sudžum: Opština Inđija već šest godina ne može da izdejstvuje jednu običnu saglasnost Vlade RS

  Odbornik u Skupštini opštine Inđija, Božidar Sudžum je, na zvaničnoj stranici pokreta Građanin, podsetio da lokalna vlast u Inđiji najavljuje industrijsku zonu u Beški već 6 godina a da realizacija projekta za koga je u 2017. godini planirano iz budžeta 65 miliona dinara nije ni započeta.

  Sudžum kaže da pokret Građanin ne želi da umanji težnju i želju opštine Inđija ka ostvarenju ovog projekta i dodaje:

  –  Za izvođenje radova na opremanju industrijske zone u Beški je 2017. godine iz budžeta izdvojeno 65 miliona dinara međutim, očito je sa realizacijom tog projekta negde stalo. – kazao je Sudžum.

  On u svom obraćanju navodi da se nerealizacijom ovog projekta postavlja pitanje reciprociteta.

  Šta Opština pruža Republici a šta Republika Opštini vraća? Ovde se postavlja i pitanje uticaja koji opština Inđija ima. Što se uticaja tiče jasno je da već šest godina ovaj problem postoji jer opština Inđija ne može da izdejstvuje jednu običnu saglasnost, jedan potpis Vlade Republike Srbije. – dodaje odbornik Božidar Sudžum.

  U svom obraćanju, on podseća da je  Republika direktno učestovala u tome da se izmesti železnička stanica iz Beške i Čortanovaca.

  –  Što se tiče odnosa opštine Inđija prema Vladi Republike Srbije, izuzetno brzo je Opština preimenovala opštinsko zemljište u vlasništvo kompaniji Tojo Tajers. Zemljišta čija je površina 65 hektara i vrednosti između pet i osam miliona evra. – podseća Sudžum.

  On smatra da je ovakvim potezom lokalne vlasti jasno da im nije uopšte stalo do sela iako u svojim izjavama vlast to potencira.

  M.B: (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/sudzum-opstina-indjija-nema-jasan-plan-razvoja/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika