• Sumnjiva prodaja zemljišta u Pećincima: Da li je u pitanju sukob interesa?

  Na sednici Skupštine opštine Pećinci, održanoj 28. decembra 2022. godine, idonea je odluka da se proda parcela u građevinskoj zoni naselja Deč firmi „Zlatiborski konaci“ DOO Pećinci, čiji je zakonski zastupnik i direktor Milorad Pantić, predsednik opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Pećincima. Ovaj događaj izazvao je brojna pitanja o transparentnosti, sukobu interesa i opravdanosti […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sumnjiva prodaja zemljišta u Pećincima: Da li je u pitanju sukob interesa?

  Na sednici Skupštine opštine Pećinci, održanoj 28. decembra 2022. godine, idonea je odluka da se proda parcela u građevinskoj zoni naselja Deč firmi „Zlatiborski konaci“ DOO Pećinci, čiji je zakonski zastupnik i direktor Milorad Pantić, predsednik opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Pećincima.

  Ovaj događaj izazvao je brojna pitanja o transparentnosti, sukobu interesa i opravdanosti prodaje zemljišta koje je u vlasništvu opštine.

  Prema navodima Demokratske stranke u Pećincima, reč je o poljoprivrednom zemljištu površine 215.422 m2 ili 21.5 hektara (36.5 katastarskih jutara), lociranom u građevinskom reonu pod brojem 1147/1 u KO Deč. Prema dostupnim informacijama, Opštinska komisija za otuđenje zemljišta u javnoj svojini odlučila je da ga proda firmi „Zlatiborski konaci“ DOO Pećinci po ceni od 42.007.290 dinara (356.000 evra).

  Zanimljivo je da su vlasnici ove firme članovi porodice Pantić, a direktor je predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS).- navode pećinačke Demorate.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/pecinci-milorad-pantic-tuzio-predsednika-oo-ds-a-nikolu-mazica-zbog-klevete/

  Ovakva prodaja zemljišta izazvala je sumnje kod članova Demokratske stranke Pećinc koji postavljaju  pitanje da li je u pitanju sukob interesa kada se zemljište u vlasništvu opštine prodaje firmi povezanoj sa političkim akterima, a jedan od njih je čak i predsednik lokalnog ogranka vladajuće stranke.

  Demokrate navode da je cena po kojoj je prodato zemljište (165 evra po aru) izaziva sumnju s obzirom na značajno nižu cenu u poređenju sa sličnim zemljištima u drugim opštinama.

  Pitamo se kako je komisija mogla da proda zemljište u vlasništvu opštine Pećinci firmi čiji je jedan suvlasnik bio dugogodišnji odbornik a drugi je aktuelni predsednik OO SNS. Da li je u pitanju sukob interesa? – navodi se u saopštenju opštinskog odbora Demokratske stranke Pećinci.

  Demokrate pitaju lokalnu vlast kako je Opštinska komisija za otuđenje zemljišta donela odluku da se zemljište proda upravo ovoj firmi, koja je povezana sa političkim akterima. Iako sama kupovina ne mora nužno biti nezakonita, činjenica da je prodaja izvršena po znatno nižoj ceni od tržišne vrednosti i da su kupci povezani sa vlašću, postavlja ozbiljna pitanja o transparentnosti, odgovornosti i etičnosti postupka.

  M.B. (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]