• “Surferi” osvajaju Srem

  Krajem 2020. godine počela je priča mladih muzičara okupljenih u bendu “Surferi” koga čine Branko Jovanović (bubanj), Aleksa Borovnica (bas, vokal) i Aleksa Marić (gitara, prateći vokal).  Iako žive u različitim mestima (Inđija, Stara Pazova i Vojka), mlade muzičare ne sprečava da redovno održavaju probe, pišu tekstove i muziku kako bi objavili prvi album. Inspirisani […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  <strong>“Surferi” osvajaju Srem</strong>

  Krajem 2020. godine počela je priča mladih muzičara okupljenih u bendu “Surferi” koga čine Branko Jovanović (bubanj), Aleksa Borovnica (bas, vokal) i Aleksa Marić (gitara, prateći vokal).  Iako žive u različitim mestima (Inđija, Stara Pazova i Vojka), mlade muzičare ne sprečava da redovno održavaju probe, pišu tekstove i muziku kako bi objavili prvi album.

  Inspirisani zvukom Novog talasa, pop panka ali i garažnog roka 60-tih, trio polako ali sigurno osvaja publiku. Za sada imaju četiri autorske pesme koje će biti objavljene kada se završi album prvenac na kojem uveliko rade.

  „Surferi“

  A sve je počelo na putu do autleta, 2016. godine, kada je nastupao bend “Crvena jabuka”, na koji su krenuli Aleksa Marić i njegov imenjak iz Stare Pazove Aleksa Borovnica – Bora. Nakon kraćeg razgovora o muzici, rešili su da zajedno počnu da sviraju. Bez obzira na Crvenu jabuku, muzika bosanskohercegovačkog benda nije uticala na muzički ukus Marića i Bore.

  Bora i ja smo se upoznali pre par godina kada smo išli u zajedničkom društvu do autleta na koncert benda Crvena jabuka. Može se reći da smo se odmah skontali kao muzičari, jer smo već na samom putu do autleta razmenili muzičke ukuse, koji su se podosta poklapali i ubrzo te godine, počeli smo svirati zajedno. Branka smo posle obojica upoznali kada smo svirali u bendu „Reunion“. objašnjava Aleksa Marić

  Sa bendom „Reunion“ nastupili su i na moto skupu u Staroj Pazovi međutim bend nije opstao.

  Кada se taj bend raspao, nakon malo duže pauze, nas trojica smo se ponovo sastali i krenuli svirati kao trio. Tako su nastali “Surferi” – objašnjava za IN Medija Aleksa Marić.

  Kako kaže ime benda je “iz šale nastalo” ali najviše zbog toga što sva trojica vole “surf rok muziku”.

  Ime benda sam iz šale predložio, jer sva trojica volimo surf rok muziku, a i zbog moje Danelektro električne gitare. – dodaje Marić.

  Trio konstantno istražuje muzičke pravce  te  je zvuk koji stvaraju miks novog talasa Jugoslavije, pop panka kao i garažnog roka 60-tih godina prošlog veka.  Za razliku od mnogobrojnih kaver bendova, “Surferi” su rešili da budu autorski bend.

  Prvih par pesama su bile isključivo Borine kreacije, imajući u vidu to da je on pisao i tekstove i muziku. Sada je proces stvaranja mnogo više zajednički. Neke pesme ja pišem muziku, a Bora tekst, ili obrnuto. Nekada pesme spontano nastaju i na probi, gde se sva trojica uključimo u proces stvaranja. Na primer, ja nešto odsviram na gitari, Branko nađe ritam i Bora neku bas liniju. Sklopimo strukturu pesme i onda sviramo dok sve ne bude na svome mestu. Tekst često dolazi poslednji, kao nešto što ide uz samu muziku. Za sad, imamo 4 snimljene pesme. Jedna je snimljena prošle godine, a ostale tri ove – kaže Aleksa Marić.

  Bend je imao priliku da se predstavi publici u Domu kulture u Vojki, gde su imali nastup 25. februara ove godine. Planiraju da objave i prvi album.  

  Prvi nastup nam jeste trenutno jedini i najznačajniji. Nadamo se da će biti još svirki u skorijoj budućnosti. Nastavljamo snimanje pesama, sa ciljem da objavimo i ceo album na kom će biti već postojeće i nove pesme. Takođe, voleli bismo snimiti i koji spot za neku našu kompoziciju. – kaže Aleksa Marić.

  Surferi – Junsko Sunce (Audio)

  M. Blečić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Muzika